Marc Madiot verwacht geen spannende Tour: “Na drie of vier etappes is het al beslist”
Tadej Pogacar is de favoriet, zeker in de ogen van Madiot - foto: Cor Vos
woensdag 26 juni 2024 om 09:11

Marc Madiot verwacht geen spannende Tour: “Na drie of vier etappes is het al beslist”

De voorbije jaren mondde de Tour de France telkens uit in een duel: Tadej Pogačar versus Jonas Vingegaard. Nu zouden we echter weleens een vierstrijd kunnen krijgen met ook Primož Roglič en Remco Evenepoel. Al rekent Marc Madiot, de teambaas van Groupama-FDJ, niet op een spannende Tour.

“De Tour de France is na drie of vier dagen al voorbij”, is Madiot stellig in gesprek met de Franse sportkrant L’Équipe. “Pogacar zal de boel uiteen rijden en zo Vingegaard wegblazen. Dat zou ik in zijn plaats toch doen, om er zeker van te zijn dat hij (Vingegaard, red.) niet naar zijn allerbeste niveau kan groeien.”

Madiot, die zijn wielercarrière twee keer de profversie van Parijs-Roubaix wist te winnen, vreest dan ook voor een saaie derde Tourweek. “In de derde week zullen ze bij UAE Emirates cadeaubonnen uitdelen”, doelt de 65-jarige Fransman op het ‘weggeven’ van etappezeges. “Net als in de voorbije Giro d’Italia.”

Pogacar gaat de komende weken op jacht naar alweer zijn derde Tourzege, nadat hij in mei al wist uit te pakken in zijn eerste Giro d’Italia. Het gold in het moderne wielrennen lange tijd als quasi onmogelijk: in één en hetzelfde jaar de Giro én de Tour winnen. De laatste die dit kunstje wist te flikken, was Marco Pantani, in 1998.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.