Marcel Kittel: “Zege herhalen is altijd moeilijker”
woensdag 9 april 2014 om 18:38

Marcel Kittel: “Zege herhalen is altijd moeilijker”

Kittel scheldeprijs

foto: Sirotti

Marcel Kittel heeft voor de derde keer op rij de Scheldeprijs gewonnen. “Ik ben blij dat het me gelukt is”, zei de Duitser in de TV-uitzending. “Mijn team heeft prima gepresteerd en voor het derde jaar op rij bewezen een echt topteam te zijn. Deze wedstrijd is een uitstekende kans voor sprinters, maar het is altijd moeilijker om een overwinning te herhalen dan om voor de eerste keer te winnen.”

“Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens gewonnen had”, stelt Kittel. In Dubai (begin februari) gebeurde dat voor het laatst. “Ook in de Driedaagse van De Panne zat er geen overwinning in, maar de ploeg heeft hier goed gewerkt. Ik wist dat ik – door de rugwind – vroeg kon aangaan. Ik had voor mezelf uitgemaakt om op 250 meter van de finish aan te gaan.” Dat bleek succesvol. De Duitser was met afstand de snelste.

Tyler Farrar, de nummer twee, trekt dezelfde conclusie. “Tegen Kittel valt niets te beginnen. Hij spurt op een ander niveau. Ik wil altijd winnen, maar ben ook blij met een tweede plaats. We weten hoe sterk Giant-Shimano is. Zij hebben dit seizoen het beste treintje. De ploeg heeft alles gedaan om me in het wiel van Kittel te zetten. Ik ben trots op hen, maar kon niets tegen Kittel doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.