Margot Vanpachtenbeke blijft leidster in  Thüringen Ladies Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2024 om 15:52

Margot Vanpachtenbeke blijft leidster in Thüringen Ladies Tour

Lucinda Brand heeft de vierde etappe van de Thüringen Ladies Tour gewonnen. De Nederlandse renster van Lidl-Trek versloeg Karlijn Swinkels en Mischa Bredewold in een sprint van een uitgedunde groep. Margot Vanpachtenbeke blijft leidster in het algemeen klassement.

De vierde rit van de Thüringen Ladies Tour startte en eindigde in Mühlhausen. Onderweg moesten de renners heel wat heuvels overwinnen, om uiteindelijk na 111 kilometer te finishen. In de openingsfase bleef het windstil in het peloton, er werd afwachtend gekoerst.

Finale wordt vroeg geopend
Mirre Knaven besloot als eerste om een poging te doen. De Nederlandse reed even in haar eentje voorop, maar werd op een kleine 60 kilometer van de streep bijgebeend door een groep elf. In die groep zaten heel wat sterke rensters als Mischa Bredewold, Christine Majerus, Shirin van Anrooij, Karlijn Swinkels, Katarzyna Niewiadoma en Amber Kraak. Zij gingen op en over Knaven. In het peloton zag leidster Margot Vanpachtenbeke de groep steeds verder wegrijden, waarop ze in haar eentje de sprong probeerde te maken.

Dat lukte niet, waardoor het er even erg slecht uitzag voor de Belgische. Uiteindelijk kwam de achtervolging in de achtervolgende groep toch op gang, waardoor we een samensmelting kregen. Niewiadoma besloot vervolgens in haar eentje door te trekken. De Poolse hield het zeer lang vol, maar kon in de laatste kilometers niet standhouden tegen de goed jagende achtervolgende groep.

Nederland boven
Lidl-Trek nam het heft in handen in de slotkilometers. Dat pakte goed uit, want Lucinda Brand beschikte over de snelste benen in de straten van Mühlhausen. Karlijn Swinkels begon als eerste aan de sprint, maar in de laatste honderd meter kwam Brand er nog over. De derde plaats ging ook naar een Nederlandse renster, Mischa Bredewold. Vanpachtenbeke blijft leidster in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.