Margot Vanpachtenbeke raakt leiderstrui in Thüringen kwijt aan Ruth Edwards
Mischa Bredewold - foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 16:43

Margot Vanpachtenbeke raakt leiderstrui in Thüringen kwijt aan Ruth Edwards

Mischa Bredewold heeft zaterdag de overwinning gepakt in de lange individuele tijdrit van de Thüringen Ladies Tour. De kopvrouw van SD Worx-Protime snelde naar een tijd van 43.04 minuut over ruim 31 kilometer. Het was niet genoeg om de leiding te pakken in het algemeen klassement; Ruth Edwards nam de trui over van Margot Vanpachtenbeke.

In de Thüringen Ladies Tour stond op de voorlaatste dag een individuele tijdrit van maar liefst 31,5 kilometer op het programma, met start en finish in Altenburg. Een lastige kasseienklim van 700 meter aan 6% op vier kilometer van de eindstreep maakte het nog extra lastig.

Klassementsleidster Margot Vanpachtenbeke (VolkerWessels) verdedigde een voorsprong van vier seconden op Ruth Edwards (Human Powered Health). Daarachter stonden Mischa Bredewold, Karlijn Swinkels en Lucinda Brand, die alle drie een achterstand van ruim 2.30 minuut hadden goed te maken op de Belgische leidster.

Het werd een lastige onderneming voor Vanpachtenbeke. Terwijl zij zich naar de finish vocht, knalde Bredewold naar een knappe tijdritoverwinning. Ze was 11 seconden sneller dan Brodie Chapman en 22 seconden sneller dan Christina Schweinberger. Ruth Edwards volgde op 24 seconden en beperkte zo de schade ten opzichte van Bredewold. De Amerikaanse was bijna vier minuten sneller dan Vanpachtenbeke, waardoor Edwards de nieuwe leidster is.


In de Ronde van Polen was er een dubbelslag voor Laura Molenaar. De Nederlandse van VolkerWessels rekende na een heuvelachtige rit van 136 kilometer naar Krasnik af met thuisrijdster Katarzyna Wilkos. Daarachter was Scarlett Souren derde, waarmee ze het feest compleet maakte voor VolkerWessels.

Molenaar is ook de nieuwe leidster in het algemeen klassement, met nog een etappe te gaan. Vrijdag werd de proloog van 4,5 kilometer gewonnen door de Zweedse Stina Kagevi.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.