Marianne Vos heeft groen zo goed als binnen: “Het lijf is nu niet helemaal goed meer”
zaterdag 17 augustus 2024 om 16:45

Marianne Vos heeft groen zo goed als binnen: “Het lijf is nu niet helemaal goed meer”

Marianne Vos heeft in de zevende rit van de Tour de France Femmes uitstekende zaken gedaan in het puntenklassement. De snelle Nederlandse van Visma | Lease a Bike heeft veel moeten afzien, maar kan de groene trui mathematisch niet meer verliezen. “Hopen dat we het morgen goed afsluiten”, zei ze na afloop.

“Ik heb gisteren heel erg afgezien, maar vandaag was het laatste gedeelte ook wel lastig hoor”, opent de 37-jarige Vos. “Ik zag vandaag een goed groepje gaan, dat leek me eentje die stand kon houden”, doelt ze op de winnende vlucht van onder andere ritwinnares Justine Ghekiere waar Vos zelf ook in mee sprong.

foto: Cor Vos

Zelf probeerde Vos zo lang mogelijk aan te klampen, en het tempo erin te houden in de vluchtgroep. “Dan is het hopen dat de gang in de groep blijft en is het hopen dat je iets over hebt, maar Justine was echt veruit de sterkste vandaag. Ze maakte het verschil op de lange beklimmingen, toen kon ik gewoon niet mee.”

Nadat Vos werd ingelopen door het peloton probeerde ze zo lang mogelijk aan te klampen. “Het was niet ver meer en je moet toch nog naar boven”, lachte de sterke spurtster die beseft dat het groen zo goed als binnen is. “Morgen is er nog een zware dag, maar ik ga met een goed vooruitzicht de laatste dag in.”

Om het groen definitief over de streep te trekken moet Vos in de slotetappe op tijd binnen komen. Gezien haar vorm lijkt dat geen probleem te moeten zijn. Al is de finish op de Alpe d’Huez geen gemakkelijke. “Ik moet er proberen bij te blijven morgen. Het lijf is nu niet helemaal goed meer, maar morgen hopelijk wel”, lacht de drievoudig wereldkampioene.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.