Nick Doup
donderdag 24 oktober 2024 om 07:18

Marianne Vos schuift keuze over veldritwinter nog voor zich uit

Video Het is nog niet bekend of Marianne Vos deze winter weer gaat veldrijden. Het laatste optreden in het veld van de achtvoudige wereldkampioene dateert alweer van februari 2023. In de Nacht van Woerden was Vos aanwezig, maar kon ze tegen WielerFlits nog niets zeggen over haar plannen voor dit crossseizoen.

“Ik heb de planning nog niet helemaal duidelijk. Het is mooi om in Woerden te zijn en de sfeer te proeven, maar deze keer ben ik zonder fiets”, vertelde ze lachend. Vos was er op uitnodiging van de organisatie en werd gehuldigd vanwege haar wereldtitel gravel, samen met andere wereldkampioenen Puck Pieterse (mountainbike), Fem van Empel (veldrijden) en Lorena Wiebes (baan, scratch).

Visma | Lease a Bike en de 37-jarige Vos hebben dus nog geen knopen doorgehakt. “Ik moet nog om tafel met de ploeg en dan gaan we bekijken wat de beste overweging gaat zijn, ook richting het wegseizoen. Crossen doe ik graag, maar je moet wel de juiste afweging maken”, aldus Vos, die een duidelijke reden kent om wél het veld in te duiken. “Het is gewoon heel mooi om te doen. De andere afweging is de voorbereiding richting het wegseizoen. Het is best wel lastig.”

Afgelopen seizoen liet Vos de veldritwinter van 2023-2024 schieten. Wat volgde was een uitstekend seizoen op de weg. “Ik heb een heel mooi wegseizoen gehad, dus daar ben ik ontzettend blij mee. Daar heb ik de vorige winter een goede basis voor gelegd”, benadrukt ze. “Dat maakt het ook wel lastig. Daar ga ik mooi de tijd voor nemen. Ik heb net mijn rust gehad en de opbouw gaat langzaam weer beginnen. Over een aantal weken wordt wel meer duidelijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.