Marianne Vos vindt met WM3 Energie alsnog sponsor voor Rabo-Liv
foto: Sirotti
vrijdag 4 november 2016 om 13:12

Marianne Vos vindt met WM3 Energie alsnog sponsor voor Rabo-Liv

Marianne Vos is er alsnog in geslaagd een nieuwe geldschieter voor haar ploeg te vinden. Volgend seizoen zal Rabo-Liv verder gaan onder de naam WM3 Energie. Het Nederlandse bedrijf verbindt zich voor vijf jaar aan het team.

Eind september werd bij het uitblijven van een nieuwe naamgevende sponsor Fortitude Pro Cycling als projectnaam gelanceerd. Volgens het persbericht meldde zich vervolgens diverse geïnteresseerde partijen, die graag deel uitmaken van het Business Peloton, de ruggengraat van de ploeg.

WM3 Energie richt zich op het verduurzamen van het MKB. Het bedrijf laat weten veel raakvlakken tussen zijn dagelijkse werkzaamheden en de wielersport. “Beide hebben een duurzaam en groen karakter”, staat te lezen in het persbericht.

Teammanager Eric van den Boom is enthousiast over het vastleggen van de nieuwe sponsor. “We hebben een gretige, talentvolle ploeg die in 2017 en de jaren daarna op jacht gaat naar successen. Vastberadenheid, lef en passie zijn kernwoorden die bij onze ploeg passen. Kortom: fortitude, zoals we dat al eerder hebben verkondigd.”

Speerpunten van de ploeg zijn volgend jaar: Anouska Koster, Kasia Niewiadoma, Valentina Scandolara en Marianne Vos. Een reeks toprensters vertrok door de lange onzekerheid over de toekomst van de ploeg. Onder meer olympisch kampioene Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), Lucinda Brand (Liv-Plantur), Pauline Ferrand Prevot (Canyon-Sram), Thalita de Jong (Lares-Waowdeals), Roxane Knetemann en Shara Gillow (Poitou-Charentes Futuroscope 86) vertrokken.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 november 2016 13:36
Erg goed nieuws! En direct voor vijf jaar, super!
4 november 2016 14:35
Ik ben benieuwd hoeveel renners er over zijn. Ik hoop trouwens dat WM3 wel een nieuw logo ontwerpt voor die tijd want het huidige logo is erg lelijk.
4 november 2016 15:21
Mooi! Hopen dat haar persoonlijke prestaties ook weer meer op het oude niveau komen ..
4 november 2016 17:26
@LightPhoenix Een maand geleden werd de selectie voor 2017 gepresenteerd: 11 rensters (6 van vml. Rabo-Liv)
4 november 2016 19:15
edit redactie: bedankt, aangepast
5 november 2016 00:00
5 jaar toe maar! Kunnen de rensters zoals van der Breggen weer terug gehaald worden na 1 of 2 seizoenen!
5 november 2016 08:15
Goed nieuws, en mooi dat een bedrijf dat zich op duurzaamheid richt zich ook meteen voor 5 jaar verbindt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.