Marion Bunel slaat dubbelslag in eerste bergrit Tour de l’Avenir Femmes, Lore De Schepper verliest gele trui
Ter illustratie - foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2024 om 15:15

Marion Bunel slaat dubbelslag in eerste bergrit Tour de l’Avenir Femmes, Lore De Schepper verliest gele trui

Marion Bunel heeft de eerste rit-in-lijn van de Tour de l’Avenir Femmes op haar naam geschreven. De 19-jarige Française was de sterkste op de slotklim naar Les Karellis. Ze hield Isabella Holmgren en Lore De Schepper achter zich. Die laatste moest ook de gele trui afstaan aan Bunel.

Een dag na de klimproloog – gewonnen door Lore De Schepper – ging de Tour de l’Avenir Femmes verder met een pittige bergrit. Het eerste deel van de 72 kilometer lange etappe ging vooral in de dalende lijn, maar aan het einde volgde nog de slotklim naar Les Karellis. Om de finish te bereiken, moesten de rensters 12,4 kilometer klimmen aan 7,8% gemiddeld.

In de eerste helft van de wedstrijd zagen we lang één renster voorop. De Tsjechische Kristýna Burlová koos al vroeg de aanval en hield in haar eentje stand tot zo’n dertig kilometer voor de streep. Nadat ze was gegrepen, ging het peloton in gestrekte draf naar de voet van Les Karellis. Op de slotklim zagen we aanvankelijk nog geen aanvallen. Wel werd er door de Verenigde Staten een strak tempo gereden, waardoor het peloton begon uit te dunnen.

Bunel kiest de aanval
Met nog vijf kilometer te gaan, scheidden drie rensters zich af. Het ging om leidster De Schepper (België), Isabella Holmgren (Canada) en Marion Bunel (Frankrijk). De Française trok op 3,5 kilometer van het einde door en sloeg een gaatje met Holmgren en De Schepper. Laatstgenoemde had het duidelijk moeilijk, verloor op den duur ook de aansluiting met Holmgren en moest de virtuele leiding afstaan.

Holmgren ging nog wel op jacht naar Bunel, maar de Française breidde haar voorsprong alleen nog maar verder uit. Ze won zo de rit én veroverde de gele trui. Holmgren, die tweede werd in de rit, staat nu ook tweede in de algemene rangschikking, op zestien seconden van Bunel. De Schepper zakte naar plek drie, op 31 seconden van het geel. Nienke Vinke, die na de proloog derde stond, kwam als zevende over de streep in Les Karellis.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.