Mark Cavendish: “In Tirreno rijden we voor het klassement”
woensdag 12 maart 2014 om 10:33

Mark Cavendish: “In Tirreno rijden we voor het klassement”

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish staat dit jaar met weinig druk aan de start van Tirreno-Adriatico. Zijn ploeg Omega Pharma – Quick Step richt zich dit jaar in de Italiaanse rittenkoers voornamelijk op het algemeen klassement, zo vertelde de Britse spurter aan Cyclingnews.

De Belgische formatie heeft meerdere ijzers in het vuur voor de eindzege. “We kunnen de ploegentijdrit winnen en Kwiatkowski heeft laten zien dat hij in geweldige vorm steekt. Daarnaast hebben we ook nog Rigoberto Uran. We hopen in het begin wat sprints te pakken, maar het belangrijkste doel is het klassement”, aldus Cavendish. “Er is niet veel druk op mijzelf, maar het is fijn om hier te zijn met de ploeg waar ik het grootste deel van het jaar mee samen zal rijden. Ik ben hier met Petacchi en Renshaw en we hebben een sterke ploeg. Ik kijk uit naar een week wedstrijden rijden.”

Omega Pharma-Quick Step wil al direct tijdens de ploegentijdrit toeslaan. “Wanneer je die kan winnen, kan dat het verschil maken voor de rest van de wedstrijd. Het geeft je wat extra comfort dat je kan gebruiken in de volgende wedstrijden”, denkt Cavendish.

Tirreno-Adriatico gaat vanmiddag van start met een ploegentijdrit van 18,5 kilometer. De wedstrijd wordt vanaf 14:30 live uitgezonden door Eurosport.

Lees ook:
Starttijden ploegentijdrit Tirreno-Adriatico 2014
Voorbeschouwing: Tirreno-Adriatico 2014

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.