Mark Cavendish: “Onmogelijk om morgen opnieuw te winnen”
maandag 28 april 2014 om 17:28

Mark Cavendish: “Onmogelijk om morgen opnieuw te winnen”

Mark Cavendish kan nu al spreken van een geslaagde comeback in het peloton na een periode van fysieke ongemakken. De sprinter van Omega Pharma-Quick-Step was vandaag in de tweede rit van de Ronde van Turkije opnieuw de sterkste. In de straten van Kemer was hij met afstand de snelste van het peloton. “Zonder mijn teamgenoten had ik deze rit niet gewonnen”, zei hij op de persconferentie na afloop van de rit.

“Het is heel fijn om twee etappes in evenveel dagen te winnen. Vandaag was het een zware sprint door de tegenwind en de brede wegen. Maar mijn ploeg heeft ongelooflijk goed werk afgeleverd. Door mij uit de wind te houden en de voorsprong van de koplopers te controleren”, sprak de Brit.

Met zijn tweede zege op rij verstevigt hij zijn voorsprong in het algemeen klassement. Met de bergrit naar Almali op het programma morgen, maakt Cavendish zich geen illusies. “Morgen staat in het teken van overleven. Het is voor mij onmogelijk om morgen opnieuw te winnen en mijn leiderstrui te verdedigen. Maar voor de wedstrijd en de fans staat een exciting stage op het programma”, besluit Cav.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.