Mark Cavendish over Tour: “Het doel is etappes winnen”
woensdag 18 juni 2014 om 09:37

Mark Cavendish over Tour: “Het doel is etappes winnen”

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish staat tijdens de komende Tour de France als één van de favorieten aan de start voor de sprintetappes en daarbij ook voor de groene trui. Dat laatste wordt moeilijk volgens de renner van Omega Pharma-Quick Step door de aanwezigheid van alleskunner Peter Sagan. Gisteren liet hij in de Ronde van Zwitserland nog zien dat hij zijn snelle benen niet kwijt is met een ritzege.

In Zwitserland won hij de etappe met gemak voor Juan Jose Lobato en Peter Sagan en prees hij voornamelijk ploegmaat Mark Renshaw. “In de finale volgde ik Mark Renshaw en hij was weer fantastisch. Hij leidde me dor het peloton en bracht me in de juiste positie”, aldus de Brit op de website van zijn ploeg. “Ik probeerde mijn sprint perfect te timen, erg belangrijk met een oplopende finish en wind op kop. Dus ik wachtte tot het juiste moment en kon mijn inspanning volhouden tot het einde.”

Cavendish weet wel dat de meeste sprintconcurrentie niet aanwezig is in het Alpenland. “Deze zege geeft me zeker en vast vertrouwen voor de Tour”, doet hij zijn verhaal op Sporza. “Met Sagan erbij wordt groen winnen opnieuw heel moeilijk. Hij kan niet alleen sprinten, maar is erg compleet. Daarom blijf ik bij mijn eerste doel en dat is om zo veel mogelijk etappes te winnen in de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.