Markus tweede in Dwars door Drenthe: “Er zat niet meer in”
foto: Sirotti (archief)
zondag 15 maart 2015 om 17:30

Markus tweede in Dwars door Drenthe: “Er zat niet meer in”

Barry Markus eindigde vandaag als tweede in de Energiewacht Dwars door Drenthe. Na een erg onrustige koers – waar ook voor de organisatie het wedstrijdbeeld soms volledig zoek was – strandde de LottoNL-Jumbo-renner op meer dan een lengte van winnaar Manuel Belletti. “In de sprint raakte ik ingesloten, waardoor ik pas in de laatste honderd meter ruimte kreeg”, baalt de Amsterdammer na afloop tegen WielerFlits.

De renners moesten net als zaterdag een aantal keer de VAM-berg beklimmen en de Drentse kasseien bedwingen. Daarnaast speelde het koude weer en de harde wind het peloton opnieuw parten. “Het was onderweg heel nerveus”, heldert Markus het wedstrijdverloop op. “Er was veel wind, waardoor we eigenlijk de gehele dag op de kant reden. Op een gegeven moment reed er een grote groep weg, waar maar één man van ons bij zat (Nick van der Lijke, red.).”

Dat was voor de grootste Nederlandse ploeg te weinig. “Er zaten ook een paar rappe jongens voorin. Frans (ploegleider Maassen, red.) vroeg hoe ik me voelde. Ik gaf aan dat ik goed was, waardoor we op dertig kilometer van de streep zijn gaan rijden. Op twee kilometer van de streep wisten we de aansluiting te vinden en werd het vervolgens een sprint. Dat liep niet helemaal zoals ik wilde, want ik raakte ingesloten. Pas op honderd meter kon ik sprinten. Tweede, meer zat er niet in volgens mij. Belletti was al een stukje weg, dus ik kan niet zeggen of ik hem anders geklopt had. Hij was snel in ieder geval.”

De twee wedstrijden in Drenthe leverden LottoNL-Jumbo twee tweede plaatsen op. De ploeg staat nog altijd op nul zeges en laat hier twee goede mogelijkheden liggen (LottoNL-Jumbo was in beide wedstrijden de enige WorldTour-ploeg). Maar net als Lindeman, wilde ook Markus niet spreken over een teleurstellend resultaat. “Nee, dat denk ik niet. Er zijn nog genoeg wedstrijden dit jaar. Ik hoop er ook nog een te winnen, maar ik doe mijn best. Vandaag zat er in ieder geval niet meer in.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2015 18:37
Moet je als grootste Nederlandse ploeg blij zijn met 2 2e plaatsen in kleine koersen? ?
15 maart 2015 18:44
In deze derderangssprinter heb ik geen vertrouwen. Dan is een tweede plaats een meevaller
15 maart 2015 19:03
Juist een van de weinige jongens waar potentie in zit bij LJB.
15 maart 2015 19:26
@Klootje, ik zie veel meer potentie in Hofland en v. Asbroeck.
Als sprinter zou Markus in zijn inmiddels toch al enkele jaren durend profbestaan toch al eens ergens een klein overwinninkje hebben moeten pakken.
Maar voor zover ik weet is zijn palmares nog altijd leeg
15 maart 2015 19:39
Bij VS een goede periode gehad en ook al paar keer laten zien dat hij met de wereldtop mee kan doen. Maar ben het met je eens dat die andere twee meer laten zien.

Heeft alleen nog steeds een jonge leeftijd dus om nu al te spreken over derderangssprinter... Daar reageerde ik op.
15 maart 2015 19:41
@klootje kriekeljon
De potentie komt er alleen niet uit. Of om positief te blijven nog niet.
15 maart 2015 20:19
Ik weet niet of dat nou zo'n slimme keuze was om het peloton terug te rijden naar de kopgroep. VanderLijke zat weliswaar alleen voorin maar werd met zijn 7de plaats wel eerste van de aanvankelijke kopgroep van 20 man. Hij had in ieder geval top 3 gesprint. Markus had gewoon mee moeten zitten!
16 maart 2015 10:18
Ik vind dat Markus echt stil staat in z'n ontwikkeling. Heeft sinds hij bij de ploeg zit geen enkel stapje gemaakt. Wel jammer, want had er wel iets van verwacht toen hij bij Vacansoleil zat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.