Marlen Reusser bevestigt vertrek bij SD Worx-Protime
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 23 oktober 2024 om 09:20

Marlen Reusser bevestigt vertrek bij SD Worx-Protime

Een verrassing is het zeker niet, maar nu heeft Marlen Reusser het ook bevestigd: de Zwitserse zal volgend jaar niet meer uitkomen voor SD Worx-Protime. De 33-jarige renster beschikt over een aflopend contract bij de Nederlandse formatie en zoekt andere oorden op. Dat laat de hardrijdster weten via haar Instagram.

“Het begon met een speurtocht en het werd nooit saai. Dank SD Worx-Protime voor deze drie gekke jaren. Er waren grote ups, maar ook serieuze downs. Maar ik voelde wel altijd steun vanuit de ploeg. Ik ben hier heel erg dankbaar voor, net als voor veel andere zaken.”

“Ik wil mijn ploeggenotes, stafleden en de ploeg bedanken. Voor alle ervaringen, lessen en leuke momenten. Het is nu tijd om volledig te herstellen (van de gevolgen van het post-COVID-syndroom, red.) en verder te gaan. Ik kom binnenkort met groot nieuws!”, besluit Reusser haar post op Instagram.

Reusser maakte de voorbije jaren in het tenue van SD Worx-Protime de stap naar de wereldtop en won meerdere grote wielerwedstrijden. Zo was ze beste in Gent-Wevelgem en Itzulia Women. Ook won ze twee ritten in de Tour de France Femmes. Dit jaar loopt het allemaal niet naar wens. Reusser heeft al langere tijd last van het post-COVID-syndroom, ook wel bekend als long covid, en is nog altijd aan het herstellen.

Op weg naar Movistar?
Het is nog onduidelijk waar de verdere sportieve toekomst van Reusser ligt, al wordt de tijdrijdster al even in verband gebracht met Movistar. Als het aan de Spaanse formatie ligt, koerst Reusser volgend jaar in een blauw tenue. “Ze is een van de beste rensters in het peloton. Natuurlijk hebben we interesse”, draaide teambaas Sebastián Unzué in mei niet om de hete brij heen in gesprek met GCN.

De interesse van Movistar in Reusser is niet nieuw. “We hebben al jaren goed contact. Ik was in het verleden ook al geïnteresseerd in haar diensten en dat is nog steeds zo. Ze is een toprenster met ook nog eens de nodige ervaring. Ze heeft de potentie om grootse dingen te bereiken. Wie wil haar nu niet inlijven? Is er een ploeg in het peloton die geen interesse heeft?”, is Unzué duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.