Mathias Vacek komt met schrik vrij na val in Vuelta: “Door een dronken fan”
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 08:51

Mathias Vacek komt met schrik vrij na val in Vuelta: “Door een dronken fan”

Mathias Vacek had zondag graag een gooi gedaan naar de leiding in de Vuelta a España, maar de Tsjech van Lidl-Trek liet dat plan varen nadat hij in de finale van de tweede etappe ten val kwam. “Het was niet mijn meest gelukkige dag vandaag omdat ik viel dankzij een dronken fan”, reageerde Vacek na afloop via sociale media. De schade bij Vacek valt mee.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vacek had een goede uitgangspositie, nadat hij zaterdag tweede was geworden in de openingstijdrit van de Vuelta. In de tweede etappe greep hij naast de bonificaties in de tussensprint, waarna hij zich richtte op de eindsprint. Dat lukte uiteindelijk niet door de val op ruim 20 kilometer van de finish op de Alto da Batalha. “Er stonden wat toeschouwers op de weg, zij raakten mij en toen viel ik”, legt Vacek uit bij Cyclingnews.

“Het is een beetje frustrerend dat het sommige mensen gewoon niet boeit. Zij geven de renners geen ruimte, maar dat is blijkbaar hoe het is”, stelt de 22-jarige Tsjech. “Ik ben veilig over de finish gekomen en blij dat het goed gaat. Ik moest nog een grote inspanning doen om terug te keren in het peloton. Daar kon ik nog herstellen, maar ik had geen kracht meer in de finale. Ik ben blij dat ik de witte trui nog heb en dat ik mij goed voel.”

JONGEREN

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.