Mathieu van der Poel dankbaar: “Ook Lavreysen had absoluut niet misstaan met deze trofee”
foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 21:44

Mathieu van der Poel dankbaar: “Ook Lavreysen had absoluut niet misstaan met deze trofee”

Mathieu van der Poel ontving maandagavond voor de vierde keer in zijn carrière de Gerrit Schulte Trofee voor beste Nederlandse wielrenner van het jaar. Wereldtitels in het veld en op gravel en zeges in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hebben actieve profs, oud-renners en het publiek doen kiezen voor MVDP. Hij kon de prijs niet ophalen in Utrecht, maar liet wel een dankwoord achter bij WielerFlits.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!


“Goedenavond iedereen,

Ik voel mij vereerd om voor de vierde keer in mijn carrière de titel van Wielrenner van het Jaar in de wacht te slepen.

Ik heb begrepen dat het een nek aan nek-race is geworden met Harrie Lavreysen, maar dat het net mijn kant is opgevallen. Ik wil benadrukken dat mijn respect voor Harrie groot is. Wie drie keer goud pakt op de Spelen, had hier absoluut niet misstaan met deze Trofee.

Ik mag zelf uiteraard ook terugblikken op een geweldig 2024, met wereldtitels in het veld en gravel en met overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in de regenboogtrui. Prestaties waar ik trots op ben.

Ik kan er in Utrecht helaas niet bij zijn, maar ik hoop van harte dat jullie er daar een fijne avond van maken. Tot slot wil ik iedereen bedanken die mij de voorbije weken zijn stem heeft gegeven. Ik kijk er nu al naar uit om mij ook in 2025 opnieuw van mijn beste zijde te laten zien en deze titel alle eer aan te doen.”

– Mathieu

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.