Mathieu van der Poel denkt na over deelname WK mountainbike in 2025
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 08:11

Mathieu van der Poel denkt na over deelname WK mountainbike in 2025

Mathieu van der Poel sloot zondag zijn seizoen af met zijn achtste wereldtitel bij de profs. Na zes keer goud in de cross en één keer op de weg, was er nu een gouden plak in het gravelen. Wordt hij volgend jaar wereldkampioen in nog een vierde discipline? In Leuven vertelde Van der Poel aan het AD dat hij denkt aan een deelname aan het WK mountainbike in 2025.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De laatste jaren stond het mountainbiken op een lager pitje bij Van der Poel. Maar volgend seizoen zou daar wel weer eens verandering in komen. MVDP ziet voor 2025 namelijk weinig kansen op het WK op de weg, dat dan plaatsvindt in Rwanda. Het parcours lijkt met maar liefst 5.475 hoogtemeters vooral geschikt voor de echte klimmers. “Ik weet niet of het wel nut heeft om naar Afrika te gaan”, aldus Van der Poel.

Mocht hij niet gaan, dan biedt dat ruimte om andere doelen na te streven. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik die wereldtitel mountainbike ook heel graag wil. Het is een beetje moeilijk geworden, omdat het koersen op de weg voorrang heeft gekregen. Het ligt eraan hoe ik het seizoen precies kan gaan indelen, maar het zou mooi zijn als ik er eindelijk echt een doel van kan maken.’’

De WK mountainbike duren in 2025 van 10 tot en met 14 september. Ze worden gehouden in Crans-Montana, Zwitserland. De WK wegwielrennen in Rwanda duren van 21 tot en met 28 september 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.