Mathieu van der Poel denkt na WK aan Ronde van Lombardije
Foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 10:32

Mathieu van der Poel denkt na WK aan Ronde van Lombardije

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat Mathieu van der Poel na afloop van het WK wielrennen in Zürich ook de Ronde van Lombardije nog opneemt in zijn koersprogramma. De wereldkampioen kwam pas één keer eerder aan de start van het laatste monument van het seizoen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel bereidde zich de laatste acht weken minutieus voor richting het WK in Zürich, waar hij zijn grote doel van het najaar van heeft gemaakt. In een eerder gesprek met WielerFlits maakte de regerende wereldkampioen al duidelijk dat hij daarvoor gewicht had verloren. Iets wat dus ook in de klimmerskoers van Lombardije van pas zou kunnen komen.

“Ik ben toch al wel bezig met het WK. De accenten die ik heb gelegd in Spanje, waren ook wel voor het WK in Zürich. Het zal moeilijk worden om mijn titel te verlengen, maar we gaan het wel proberen. We proberen wel om iets lichter te staan dan in het voorjaar. Dat is wel belangrijk. Net als het inlassen van een paar langere trainingen, aangezien het WK een lange wedstrijd zal worden. Er is een kleine kans, maar het koersverloop zal veel bepalen. Ik behoor op dat parcours niet tot de topfavorieten, maar dat kan misschien wel wat ruimte geven”, klonk het enkele weken terug voor onze microfoon.

Daarbovenop lijkt de gloednieuwe finale van Lombardije haalbaarder dan de vorige edities voor Van der Poel, wat hem zou triggeren om de koers op 12 oktober in zijn programma op te nemen. Het is al van 2020 geleden dat de Ronde van Vlaanderen- en Parijs-Roubaix-winnaar aan de start van het Italiaanse monument stond, meteen ook zijn enige deelname. Daarin werd hij tiende. Na het WK hakt hij de knoop definitief door.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.