Mathieu van der Poel: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour”
Foto: Cor Vos
zaterdag 17 juni 2023 om 18:04

Mathieu van der Poel: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour”

Mathieu van der Poel pakte vandaag serieus uit in de Baloise Belgium Tour. De Nederlander ging solo op 36,5 kilometer van de streep, en viel nooit stil. “Het was nochtans niet de bedoeling al zo snel alleen te zitten”, aldus Van der Poel in het flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het ging de hele dag snel, waardoor iedereen in de finale op zijn limiet zat. Het werd moeilijker en moeilijker om de koers te controleren, dus besloot ik zelf aan te vallen. Het was jammer genoeg een heel ondankbaar terrein om alleen te rijden, want het was afzien tot op de meet.”

Op een bepaald moment bracht Toms Skujins de achtervolgers nog behoorlijk dichtbij, maar daar kreeg Van der Poel niets van mee. “Ik heb me gewoon gefocust op mijn eigen vermogen en niet op wat daarachter gebeurde. Ik ben blij dat ik het volhield, want alleen binnenkomen is altijd leuk.”

Staat Van der Poel na een week koersen in de Baloise Belgium Tour nu verder dan een week geleden? “Het is alleszins niet slecht geweest om koersritme op te doen. Ik heb op hoogtestage veel gedaan, wat me nu al een goede vorm oplevert. Na het Hageland heb ik een paar dagen rust genomen, en dat resulteert nu. Ik kan met vertrouwen naar de Tour gaan, maar eerst wacht ook het NK nog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.