Mathieu van der Poel en Alpecin-Deceuninck halen groot bedrag op voor Kom op tegen Kanker
foto: Alpecin-Deceuninck
donderdag 17 oktober 2024 om 15:57

Mathieu van der Poel en Alpecin-Deceuninck halen groot bedrag op voor Kom op tegen Kanker

Alpecin-Deceuninck schonk de voorbije Tour de France een speciale fiets van Mathieu van der Poel aan Vive le Vélo. Kijkers van het wielerprogramma konden vervolgens meedoen aan een SMS-actie, waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker ging. Het goede doel ontvangt een bedrag van 149.000 euro, maakt Alpecin-Deceuninck nu bekend.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De SMS-actie was onderdeel van het grotere ‘Merci Poupou’-project van Alpecin-Deceuninck. Het team lanceerde namelijk ook een nieuwe versie van het ‘Merci Poupou’-tenue, een eerbetoon aan Mathieu van der Poels opa Raymond Poulidor. De renners droegen dit tenue tijdens de tweede rustdag van de Tour. Voor Mathieu van der Poel, toen nog wereldkampioen, was er een ‘regenboogtrui’ in de Poupou-kleuren: paars en geel. MVDP droeg ook een speciale ‘Merci Poupou’-bril. Al deze objecten werden vervolgens geveild voor verschillende goede doelen.

Enerzijds ging het geld naar organisaties die mogelijkheden bieden voor kinderen en jongvolwassenen om te bewegen (in de breedste zin van het woord), maar er waren ook andere goede doelen zoals Kom op tegen Kanker. Voor dit goede doel in het bijzonder werd dus ook de fiets van Van der Poel geschonken aan Vive le Vélo, die er een SMS-actie mee organiseerde. Op die manier kreeg iedereen een kans om de fiets te winnen. Deze actie heeft dus 149.000 euro opgeleverd voor Kom op tegen Kanker, maakte Alpecin-Deceuninck bekend op de Dag tegen Kanker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.