‘Mathieu van der Poel ziet Søren Kragh Andersen vertrekken naar Lidl-Trek’
foto: Cor Vos
dinsdag 2 juli 2024 om 08:24

‘Mathieu van der Poel ziet Søren Kragh Andersen vertrekken naar Lidl-Trek’

Volgens Het Laatste Nieuws rijden Søren Kragh Andersen en Lennard Kämna vanaf 2025 voor Lidl-Trek. Kragh Andersen fietste de voorbije twee jaar voor het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel, Kämna komt over van BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 29-jarige Kragh Andersen zal bij Lidl-Trek de klassiekerkern rond Jasper Stuyven en zijn jeugdvriend Mads Pedersen moeten versterken, schrijft HLN. De Deen stond de voorbije jaren Mathieu van der Poel nog bij in verschillende voorjaarswedstrijden. Zo was hij betrokken bij de zeges van MVDP in Milaan-San Remo (2023), E3 Saxo Classic (2024) en de Ronde van Vlaanderen (2024).

Naast Kragh Andersen zou ook Kaden Groves op weg zijn naar de uitgang bij Alpecin-Deceuninck. Hij staat in de belangstelling van Bahrain Victorious en Astana Qazaqstan, meldt HLN.

Terwijl Kragh Andersen door Lidl-Trek wordt aangetrokken voor de klassiekers, moet Kämna (27) nog wat extra kwaliteit toevoegen aan de rondeploeg. Daniel Benson meldde eerder ook al dat Kämna zou tekenen bij de Amerikaanse ploeg. De 27-jarige Duitser kwam de voorbije maanden overigens niet in actie. Hij was op 3 april betrokken bij een zwaar trainingsongeval op Tenerife, waarna hij enkele dagen op de Intensive Care lag. Begin juni zat hij weer op de fiets.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.