maandag 1 juli 2024 om 10:38

Mathieu van der Poel gaat sprint aantrekken voor Jasper Philipsen: “Gehoopt iets beter te zijn al”

Video Mathieu van der Poel probeerde zondag even mee te schuiven in de ontsnapping, maar toen dat niet lukte, koos de wereldkampioen voor een rustige dag in het peloton. Maandag in de eerste vlakke rit gaan we Van der Poel wel volle bak in actie zien als het een massasprint wordt, waar kansen liggen voor Jasper Philipsen. “We gaan proberen die kans te nemen”, aldus MVDP.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gevoel is best oké, ik ben natuurlijk niet twee keer tot het uiterste moeten gaan. We wisten dat dit de eerste grote kans is met Jasper”, vertelt Van der Poel, die als laatste pion van de sprinttrein ingezet zal worden. “Normaal gezien wel. Het ligt eraan hoe iedereen zich voelt, maar het plan is wel dat ik net als vorig jaar de laatste man ben voor Jasper.”

“Als ploeg hebben we nog niet laten zien dat we goed hebben gereden, maar het waren ook niet onze etappes. Het is belangrijk om onze dagen uit te kiezen en dit zijn wel de dagen om dat te doen”, aldus de kopman van Alpecin-Deceuninck. “Het zou leuk zijn, maar de rest wil ook winnen. Het is nooit makkelijk, wat dat betreft was vorig jaar uitzonderlijk. Als we niet winnen, komen er nog kansen.”

“Het is een beetje inkomen natuurlijk, ik had gehoopt om iets beter te zijn al. De warmte speelt mij ook wel parten, maar er komen nog genoeg kansen”, is hij hoopvol.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de andere hoofdrolspelers na de vierde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.