Mathieu van der Poel geklopt in Diegem: “Had niet de benen om te winnen”
foto: Cor Vos
woensdag 28 december 2022 om 22:18

Mathieu van der Poel geklopt in Diegem: “Had niet de benen om te winnen”

Het moet een raar gevoel zijn geweest voor Mathieu van der Poel: voor het eerst in jaren kwam hij niet als winnaar over de finish in de Superprestige Diegem. De kopman van Alpecin-Deceuninck was de afgelopen zes edities bij de profs de beste, maar nu werd hij derde achter Wout van Aert en Tom Pidcock. “Ik was gewoon niet goed genoeg”, vertelt hij in het flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had niet de benen om te winnen”, aldus Van der Poel, die tijdens en na de avondcross van Diegem door enkele toeschouwers werd uitgejoeld. Ondanks zijn ‘mindere’ benen begon MVDP ijzersterk, voornamelijk door sterke passages door het zand. “Ik probeerde het verschil te maken en denk dat ik het beste door het zand ging, maar had niet de benen om het verschil te houden.”

De Nederlander merkte op bepaalde stroken dat het niet ging zoals hij wilde. “Op het lange wegstuk was er wind tegen, vooral daar voel je dat”, zegt hij.

Waarom hij opeens zo instortte in de slotfase, weet Van der Poel niet. “Je probeert altijd de wedstrijd te winnen, maar ik had niet de benen op het einde. Het drukke programma is voor iedereen hetzelfde. Het is jammer, maar ook aan deze reeks (hij ging voor zijn zevende zege op rij in Diegem, red.) moest een einde komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.