Mathieu van der Poel gelooft dat Evenepoel kloof met Pogacar en Vingegaard nog kan dichten
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2024 om 09:28

Mathieu van der Poel gelooft dat Evenepoel kloof met Pogacar en Vingegaard nog kan dichten

Remco Evenepoel overtreft in zijn eerste Tour de France de verwachtingen van velen. De Belg staat na twee weken derde in het klassement en heeft een comfortabele voorsprong op de nummer vier. Het niveauverschil met de nummers één en twee, Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, is echter wel groot. Valt die kloof in de toekomst nog te overbruggen? Mathieu van der Poel denkt van wel.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel werd maandag geïnterviewd tijdens het wielerpraatprogramma Vive le Vélo en sprak daar van een ‘exceptionele prestatie’ van Evenepoel. Op de vraag of Evenepoel ooit nog écht kan wedijveren met Pogacar en Vingegaard, antwoordde de wereldkampioen: “Het wordt heel moeilijk, maar ik geloof erin. Wat hij nu doet, is enorm straf. En hij heeft zijn tijdrit als wapen. Ik denk dat het moet kunnen.”

Weinig kansen
Zelf heeft Van der Poel nog niet kunnen excelleren deze Tour. Dat heeft ook te maken met het parcours, dat maar weinig kansen biedt voor klassiekertypes zoals hij, klinkt het. “Ik kan er zelf niet veel aan veranderen. Vooraf had ik al gezegd dat er weinig kansen zijn voor types zoals ik. Dan wordt het moeilijk. Te weinig kansen? Ieder zijn gedacht, maar het is jammer. Als het zo blijft evolueren, heeft het weinig zin voor types zoals ik om naar een grote ronde te komen. Het is wel zonde. Zoals zondag kun je niet veel anders doen dan binnen de tijd te finishen.”

MVDP is ondertussen vooral bezig met de Olympische Spelen. Op 3 augustus gaat hij voor goud in Parijs, zoals hij een jaar geleden goud pakte op het WK in Glasgow. “Ik heb gekozen voor een soortgelijke opbouw. Ik voel me nu wel beter dan vorig jaar op dit moment. In 2023 was ik wat ziekjes. Ik voel me best oké, maar dat is zeker geen zekerheid op dezelfde vorm. Met enkele mannen zijn we kandidaat. Het is misschien een beetje vergelijkbaar met Glasgow, maar de olympische koers zal iets minder gecontroleerd zijn met minder ploeggenoten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.