zondag 7 april 2024 om 17:07

Mathieu van der Poel had wonderbenen in Parijs-Roubaix: “Voelde me echt ongelofelijk”

Video Er stond geen maat op Mathieu van der Poel in Parijs-Roubaix. De wereldkampioen ging op 59 kilometer van de finish solo, reed een gigantische voorsprong bijeen en kwam als glorieuze triomfator over de streep op de Vélodrome André Pétrieux.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is moeilijk te geloven”, begon Van der Poel. “Met het team waren we misschien nog wel sterker dan vorig jaar. Ik ben heel trots op de jongens en heel blij om het af te maken.”

Van der Poel begon er al aan op een kleine zestig kilometer van het einde. Was hij vooraf van plan om zo vroeg de aanval te kiezen? “Nee, niet echt, maar ik wilde vanaf daar de koers hard maken. Ik weet dat dat mijn kracht is en ik voelde me supergoed vandaag. Toen ik een gat had, wist ik dat ik vooral wind mee had richting de streep. Maar ik had een heel goede dag.”

Er was bij MVDP nog wel een klein beetje angst dat hij teruggeslagen zou worden door pech. “Natuurlijk. Een lekke band is nooit ver weg in Roubaix, maar ik had een behoorlijk groot gat en de ploegleiderswagen zat achter me. Ik had er dus vertrouwen in en kon echt genieten van het moment. Meer dan vorige week (toen hij de Ronde van Vlaanderen won, red.). Vorige week zat ik echt op mijn limiet, maar vandaag voelde ik me echt ongelofelijk. Ik kon echt genieten van het laatste deel.”

Winnen in de regenboogtrui
Wat de zege voor Van der Poel nog extra bijzonder maakte, was dat hij het deed als wereldkampioen. “Ik had dit als kind nooit kunnen dromen. Ik was supergemotiveerd voor dit jaar, ik wilde de trui op een mooie manier laten zien. Maar dit is boven verwachting. Ik kan hier moeilijk de woorden voor vinden, maar ik probeer van dit moment te genieten.”


Luister nu de WielerFlits Podcast met de analyses na Parijs-Roubaix 2024!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.