vrijdag 12 juli 2024 om 13:10

Mathieu van der Poel heeft flink afgezien de laatste twee dagen: “Hopelijk hervind ik goede benen”

Video Mathieu van der Poel kende niet zijn beste tweedaagse in de Tour de France. In etappe 11 kwam hij net voor de laatste bus binnen, gisteren kon hij geen rol spelen in de sprintvoorbereiding voor Jasper Philipsen. Toch voelt de wereldkampioen zich gezond, zo laat hij weten voor onze camera.

“Ik had gisteren weer niet de beste dag, wat jammer is want ik had Jasper graag geholpen in de sprintvoorbereiding”, zegt Van der Poel aan WielerFlits. “Ik heb best wel afgezien. Ik zat ook nog achter een val, maar weet niet of ik voor de rest veel had kunnen betekenen. Het is jammer, we zijn beperkt in kansen en ik had graag weer een goede lead-out gedaan voor Jasper. Hopelijk vandaag.”

Het wordt er voor de ploeg niet gemakkelijker op, nu met Søren Kragh Andersen en Jonas Rickaert twee belangrijke pionnen zijn weggevallen in de sprinttrein. “Dat is heel jammer. Het is niet dat het heel onverwachts was, maar het zijn wel twee sterke pionnen in onze sprinttrein. Het is een beetje aanpassen, maar we hebben nog steeds de kwaliteiten. Ik moet hopen op betere benen en dan lukt het wel.”

Voelt Van der Poel zich eigenlijk nog gezond? “De gezondheid is normaal. Je wordt altijd wel een beetje moe in een grote ronde, maar er zijn wel veel zieke renners, heb ik de indruk. Mijn neus zat een beetje dicht, maar niet zoals vorig jaar. Je ziet het bij ons in de ploeg, maar ook in de rest van het peloton. Je ziet sommige renners vroeger lossen dan ze zouden moeten lossen, dan weet je dat ze niet honderd procent zijn.”

Tot slot: wordt er in etappe 13 überhaupt gesprint en zo ja, ziet hij kansen voor zichzelf? “De wind neemt alleen maar toe, er zijn een paar open stukken. Jasper heeft wel nog altijd de benen om de sprint te winnen. In de lastige etappe, met aankomst lichtjes bergop waar Jasper tweede wordt, mocht ik ook sprinten als ik goede benen had, alleen had ik die niet. Jasper is onze beste kans.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.