Mathieu van der Poel heeft achttiende rit met rood omcirkeld: “Het houdt hem wel bezig”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 juli 2024 om 08:25

Mathieu van der Poel heeft achttiende rit met rood omcirkeld: “Het houdt hem wel bezig”

Mathieu van der Poel was in de Tour de France als sprintaantrekker van Jasper Philipsen al zeer belangrijk, maar de wereldkampioen kwam zelf nog niet in de buurt van een ritzege. In de derde week volgen er ook niet veel kansen meer voor de Nederlander, maar Van der Poel heeft nog wel een etappe aangekruist.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De man in de regenboogtrui richt zijn pijlen op de rit van vandaag, naar Barcelonnette. Dit is een etappe met vijf gecategoriseerde beklimmingen van derde categorie en in totaal zo’n 3.000 hoogtemeters. “Daar gaat hij geen lead-out zijn”, geeft Philip Roodhooft, de teammanager van Alpecin-Deceuninck, al lachend aan in gesprek met De Telegraaf.

“Er ligt daar een goede kans voor hem, maar dat betekent niet automatisch dat het tot succes leidt. Er zijn meer renners die hun zinnen op die dag hebben gezet. Maar ja, het houdt hem wel bezig en motiveert hem. Als er zich een kans aandient, zal hij niet schromen om die te pakken.”

“Het is een loodzware Tour en ik denk wel dat dit in het voordeel van Mathieu is, als je ziet wat voor atleet hij is en over welke krachtige motor hij beschikt”, vervolgt Roodhooft. “Hij ziet relatief minder af dan anderen in bergritten, dan is het logisch dat hij er in deze derde week nog met een goed gevoel in zit.”

Etappe 18 van Gap naar Barcelonnette

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.