Mathieu van der Poel hoeft zich in Parijs 2024 geen zorgen te maken over klierende tienermeisjes
Foto: Raymond Kerckhoffs
Kerckhoffs Raymond
woensdag 31 juli 2024 om 07:30

Mathieu van der Poel hoeft zich in Parijs 2024 geen zorgen te maken over klierende tienermeisjes

Special Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle voegen zich morgen bij de Nederlandse ploeg voor de olympische wegwedstrijd van zaterdag in hartje Parijs. Tijdrijder Daan Hoole is na zijn individuele beproeving van afgelopen weekend in het hotel van de wielrenners van Team NL ten westen van Parijs in de ‘middle of nowhere’ gebleven.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ver weg van hectisch Parijs, maar ook ver verwijderd van het olympische gevoel. De oranje wielrenners die in actie komen op deze Olympische Spelen zijn ondergebracht in hotel Centre Port-Royal in de eeuwige rust in de bossen van de Chevreuse-vallei. Het is zo’n drie kwartier rijden om vanuit hartje centrum bij dit hotel te komen, dat vrolijk met oranje banners en zitzakken en rood-wit-blauwe stickers is gekleurd.

Het hele hotel is afgehuurd door Team NL voor de wielerselecties. Pottenkijkers worden op afstand gehouden. Wanneer je met de auto het terrein van het hotel op komt gereden, snellen direct twee beveiligers vanuit twee kanten toe.

Hotel Cente Port-Royal

Hier krijgen de wegrenners, pistiers, bmx’ers en mountainbikers alle rust, terwijl de laatste drie selecties ook nog eens hun venues dichtbij, rondom Saint-Yvelinnes, hebben.

Ver weg van de bewoonde wereld hoeven Mathieu van der Poel, Harrie Lavreysen, Marianne Vos en co zich geen zorgen maken op toestanden zoals in de aanloop naar het WK in het Australische Wollongong toen klierende tienermeisjes ‘MVDP’ uit zijn slaap hielden met alle gevolgen van dien. Buitenstaanders die de wielrenners lastig vallen is hier honderd procent uitgesloten.

Wollongong
Bondscoach Koos Moerenhout glimlacht wanneer wij hem zeggen dat het voorkomen van een incident zoals in Wollongong het eerste is waar wij aan moeten denken bij het betreden van deze plek op een berg niet ver van het gehucht Saint-Lambert.

Moerenhout: “Qua rust hebben we hier niet te klagen. Daarbij kunnen we van hieruit makkelijk trainen en zitten we niet ver van een groot deel van het parcours. Alleen de finale rondom Montmartre is verder weg, maar daarvoor is de officiële training donderdag wanneer het parcours in de stad is afgesloten.”

De folder van het hotel geeft het aan: “Dit is de ideale plek om te ontspannen, los te laten, te verenigen en uw troepen te motiveren om nieuwe doelstellingen te bereiken.” Die doelstelling is olympisch goud en nog altijd kunnen de wielrenners de gouddelvers binnen Team NL worden.

Daan Hoole voor het hotel. Foto: Raymond Kerckhoffs

“Het voorval met de klierende tienermeisjes in het airport hotel ten zuiden van Sydney is niet de reden dat we nu enigszins afgeschermd van de buitenwereld liggen”, benadrukt Moerenhout. “Volgens mij had NOC*NSF is samenspraak met de KNWU dit hotel twee jaar geleden al op het oog. Er is puur gekeken welke locatie prestatiegericht het beste is.”

Moerenhout bezocht begin deze week met Daan Hoole het olympisch dorp. “Dan ben je toch blij dat je hier slaapt. Het ‘Olympic Village’ ligt in de stad, waardoor het geen sinecure is om op wegen te komen waar je goed kunt trainen. Daarbij is het er continu druk en ben je ook iedere keer de nodige tijd kwijt met de beveiliging het naar binnen en buiten gaan van het dorp. Nee, in alle opzichten zitten wij hier ideaal.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.