Mathieu van der Poel kan weer pijnvrij trainen: EK komt niet in gevaar
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 5 september 2024 om 09:11

Mathieu van der Poel kan weer pijnvrij trainen: EK komt niet in gevaar

Bondscoach Koos Moerenhout kan op het komende EK wielrennen ‘gewoon’ rekenen op Mathieu van der Poel. De wereldkampioen moest afgelopen zondag wegens een lichte knieblessure opgeven in de Renewi Tour, maar kan inmiddels weer pijnvrij trainen. Dat meldt De Telegraaf.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Mathieu van der Poel leek na een slipper in de individuele tijdrit van de Renewi Tour met de schrik vrij te komen. De Nederlander verloor in een bocht naar rechts de macht over het stuur, maar wist net op tijd alsnog te corrigeren. Zo voorkwam hij op miraculeuze wijze een valpartij. De klassiekerspecialist stootte bij zijn bijna-valpartij wel zijn rechterknie.

De 29-jarige coureur bleek aanvankelijk wel in staat om de Renewi Tour te vervolgen en speelde in de daaropvolgende sprintetappes nog een belangrijke rol voor zijn ploegmaat Jasper Philipsen. Met een perfecte lead-out wist hij Philipsen nog naar de zege te piloteren in de voorlaatste rit naar Aalter.

Maar een dag later besloot Van der Poel – uit voorzorg – toch niet te starten in de slotetappe naar Geraardsbergen, in een rit die hem op het lijf was geschreven. “De laatste etappe zou extra belastend zijn geweest voor de knie”, gaf MVDP aan. “Ik kan en wil dus geen enkel risico nemen dat de blessure erger wordt.”

Twee dagen zonder fiets
Inmiddels is Van der Poel verlost van zijn lichte knieklachten. “Mathieu heeft twee dagen niet gefietst en is daarna weer begonnen met trainen. Dat heeft hij zonder pijn kunnen doen”, laat zijn ploeg Alpecin-Deceuninck weten aan De Telegraaf.

Van der Poel hoeft dus niet te vrezen voor zijn deelname aan het EK. Op zondag 15 september hoopt hij in Hasselt en omgeving een gooi te doen naar de Europese titel. Ook de Ronde van Luxemburg (18-22 september) en de WK-wegwedstrijd (29 september) in het Zwitserse Zürich staan nog op zijn programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.