Mathieu van der Poel keert met vertrouwen terug in Amstel Gold Race: “Zal zege in 2019 nooit vergeten”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 13:56

Mathieu van der Poel keert met vertrouwen terug in Amstel Gold Race: “Zal zege in 2019 nooit vergeten”

Mathieu van der Poel is na zijn indrukwekkende zeges van de voorbije weken dé topfavoriet voor de Amstel Gold Race. In 2019 won hij de heuvelklassieker in Limburg al eens en bij zijn tweede deelname, in 2022, was hij vierde. “Natuurlijk vind ik het leuk om terug te keren in de Amstel”, zegt MVDP in een persbericht van Alpecin-Deceuninck.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vooral mijn zege in 2019 is eentje die ik nooit zal vergeten”, aldus Van der Poel. “Het spectaculaire slot spreekt nog steeds tot de verbeelding, naast dat het mijn eerste grote zege op de weg was. Dat zijn herinneringen die je koestert. Dat ik vierde werd in 2022, laat zien dat de wedstrijd in de heuvels van Nederlands Limburg me goed ligt. Het is een soort mini-Ronde van Vlaanderen, met veel bochten en steile hellingen, maar zonder kasseistroken.”

Van der Poel won dit voorjaar al de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “De voorbije weken ging alles uitzonderlijk goed”, stelt hij. “Het is geweldig om deze monumenten te winnen, vooral in de regenboogtrui. Nu is het zaak op die topvorm nog tien dagen te rekken. Dat zal nodig zijn, want zowel in de Amstel als volgende week zondag in Luik-Bastenaken-Luik hebben een deelnemersveld met andere, misschien frissere renners. En renners die beter klimmen dan ik.”

Uitgaan van eigen kracht
Wie beschouwt Van der Poel zondag als zijn voornaamste concurrenten? “Zoals jullie weten, ben ik daar niet mee bezig. Ik heb nog niet naar de startlijst gekeken. Het klinkt cliché, maar ik ga vooral van mijn eigen kracht uit en dat van het team. We hebben de voorbije weken bewezen dat we als team de controle kunnen pakken als dat nodig is. Ook zondag zal ik goed omringd zijn, met jongens die allemaal bewezen hebben dat ze in goede vorm zijn. Daarnaast zitten we in de goede flow. Ja, ik denk dat we naar Maastricht af kunnen reizen met vertrouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.