Mathieu van der Poel koos de aanval in eerste Pyreneeën-rit: “Voelde me heel goed”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2024 om 19:24

Mathieu van der Poel koos de aanval in eerste Pyreneeën-rit: “Voelde me heel goed”

Het hooggebergte is niet per se het terrein van Mathieu van der Poel, maar toch koos hij voor de aanval in de eerste Pyreneeën-rit van de Tour de France. Waarom? “Dat vraag ik mezelf soms ook af”, antwoordde MVDP lachend op die vraag van de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar ik zit op zo’n dag liever in de vlucht dan in het peloton of in de grupetto”, vervolgde Van der Poel op serieuzere toon. “Ik denk dat het een geslaagde dag was. Het was wel hard werken om weg te komen en daarna was er ook weinig speelruimte. In het peloton rijden ze vanaf het begin zo hard dat het voor vluchters moeilijk wordt. Ik denk dat er op die Tourmalet weer records gesneuveld zijn. Maar het is alleen maar goed als je dan mee bent.”

En Van der Poel zat mee. Op de top van de Col du Tourmalet was de oorspronkelijke kopgroep al bijna gehalveerd, maar de wereldkampioen maakte nog onderdeel uit van dit selecte gezelschap. “Ik voelde me heel goed eigenlijk. Ook bergop. Ik ben dus tevreden met het gevoel vandaag”, aldus de renner van Alpecin-Deceuninck, die van plan is om de Ronde van Frankrijk uit te rijden. “De bedoeling is om gewoon door te gaan tot in Nice. Ik weet zelf wel wat ik moet doen in zo’n Tour om daar goed uit te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.