Mathieu van der Poel mikt vooral op ritwinst in Renewi Tour: “Ik had op meer lastige ritten gehoopt”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 28 augustus 2024 om 09:07

Mathieu van der Poel mikt vooral op ritwinst in Renewi Tour: “Ik had op meer lastige ritten gehoopt”

De Renewi Tour kan dit jaar rekenen op de komst van heel wat toprenners, maar de meeste ogen zijn gericht op de man in de regenboogtrui. Mathieu van der Poel begint vandaag aan zijn laatste fase van het wegseizoen. De Nederlander denkt vooral aan het WK in Zürich, maar met welke ambities staat hij aan de start van de enige WorldTour-rittenkoers van de Lage Landen?

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel kwam na zijn optreden op de Olympische Spelen in Parijs (12e in de wegrit) – buiten een criterium in Etten-Leur – niet meer in actie in wedstrijdverband. De wereldkampioen stoomde zich de voorbije weken in Spanje klaar voor zijn laatste wegkoersen van 2024. Wat mogen we in de Renewi Tour al van hem verwachten? “Ik had op meer lastige ritten gehoopt”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Van der Poel.

“We zullen het ermee moeten doen. Alleen zondag ziet er echt zwaar uit. Daar zal ik me kunnen testen.” Met zondag doelt de renner van Alpecin-Deceuninck op de koninginnenrit naar Geraardsbergen. In deze ‘mini-Ronde van Vlaanderen’ volgen er meerdere passages over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg en een finish op de Vesten in Geraardsbergen. “Vooral zondag zou me moeten liggen. Ik zal er voor ritwinst gaan.”

Koestert Van der Poel dan geen klassementsambities? In 2020 stond hij immers nog op het hoogste schavotje van (toen nog) de BinckBank Tour. Alleen: donderdag heeft de organisatie van de Renewi Tour een tijdritparcours uitgetekend van goed vijftien kilometer.

“Ik besteed er (doelt op de tijdrit, red.) niet genoeg aandacht aan, maar misschien houd ik het verschil klein genoeg om iets te proberen”, liet hij nog weten aan Sporza. “Zondag is een enorm lastige rit en dan valt de beslissing. Die dag kun je nog iets goedmaken, maar geen minuten. Al verlies ik die normaal ook niet in de tijdrit.”

Aanloop naar WK
Na de Renewi Tour zien we Van der Poel nog in actie op het EK (15 september), de Ronde van Luxemburg (18-22 september) en de WK-wegrit (29 september). “Het is nog een leuk einde van mijn wegseizoen. In Luxemburg heb ik nog niet gereden. Daar kijk ik naar uit”, besluit MVDP.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.