Mathieu van der Poel miste ‘frisheid’ in tweede deel tijdrit: “Wist dat eerste deel me beter lag”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 september 2024 om 18:33

Mathieu van der Poel miste ‘frisheid’ in tweede deel tijdrit: “Wist dat eerste deel me beter lag”

Mathieu van der Poel staat weer aan de leiding in de Ronde van Luxemburg. De Nederlander werd vijfde in de individuele tijdrit en pakte genoeg tijd om de geel-blauwe trui over te nemen van Mauri Vansevenant. Al zijn de verschillen met nog één rit te gaan wel minimaal.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Een tijdrit is altijd moeilijk, dus ook vandaag”, vertelde Van der Poel in het flashinterview na afloop. “Vooral het eerste deel, bovenop de klim, was heel zwaar. Tot dat punt lukte het me goed om snelheid te houden, maar daarna miste ik wat frisheid om echt het tempo te rijden dat ik wilde rijden tot de streep.”

Van der Poel stond na het eerste tussenpunt tweede, op vier seconden van de uiteindelijke winnaar Juan Ayuso. In het tweede deel verloor hij meer terrein, waardoor hij zou stranden op een vijfde plek in de daguitslag. “Ik wist dat het eerste deel me beter lag, ook omdat aerodynamica daar een beetje minder belangrijk was. Het tweede deel was heel snel. Jongens die meer aero zijn, hebben daar een voordeel tegenover mij.”

“Maar ik denk dat ik behoorlijk blij kan zijn met dit resultaat en met het gevoel”, vervolgde MVDP. “Gisteren was een ongelofelijk zware dag, dus ik ben ook blij dat het herstel goed was.”

Strijden voor klassement
Mathieu van der Poel begint zondag met een voorsprong van drie seconden op zowel Ayuso als Vansevenant aan de slotrit. Deze laatste etappe gaat over heuvelachtig terrein van Mersch naar Luxemburg-stad. Het eindklassement was geen doel voor Van der Poel, maar nu hij er zo goed voor staat, laat hij een eventuele overwinning ook niet liggen.

“Natuurlijk ga ik nu meestrijden voor het klassement, maar dit was niet het grote doel”, klinkt het. “We zullen zien hoe de koers zich morgen ontvouwt. Zoals ik eerder al zei, is het team verzwakt nadat een paar jongens ziek zijn geworden. Maar we zullen zien. De Ronde van Luxemburg is nu al een succes voor me.”

AK

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.