zondag 30 juni 2024 om 12:09

Mathieu van der Poel moet er nog even inkomen deze Tour: “Altijd een paar koersen nodig”

Video Mathieu van der Poel kon in de eerste etappe van de Tour de France nog geen rol van betekenis spelen. Wat mogen we in de tweede rit op Italiaanse bodem, op weg naar Bologna, verwachten van de wereldkampioen? “We hebben de etappe van vandaag niet echt aangestipt”, liet hij voor de start weten aan onder meer WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel keek allereerst nog even terug op de openingsrit naar Rimini. “Normaal moet ik wel bij die eerste groep zitten, maar ik weet uit het verleden dat ik tijdens die eerste koersdag nooit de beste versie van mezelf ben. Zeker met de warmte er nog bij. Ik heb er altijd wat moeilijkheden mee. We proberen dat natuurlijk wel op te lossen, maar gisteren was het opeens echt warm. Ik denk niet dat ik ooit mijn beste waardes in de warmte zal rijden.”

Heeft de man in de regenboogtrui eigenlijk ambities voor de rit van vandaag, met aankomst in Bologna? “Over het algemeen is het een iets minder zware rit, maar de laatste twee beklimmingen (San Luca, red.) zijn wel heel zwaar. Ik denk dat het de klimmers zullen zijn die het tegen elkaar zullen opnemen voor de zege. Ik kijk zelf al verder, zo is morgen is een belangrijke dag met Jasper. We hebben de rit van vandaag niet echt aangestipt.”

Van der Poel kwam er in de openingsrit dus niet aan te pas, maar is optimistisch richting de komende dagen en weken. “Ik haal altijd pas mijn beste vorm na een paar wedstrijden. Ik hoop dat ik vanaf nu beter en beter zal worden. Mijn kansen komen later deze Tour. Ik ben op zich wel blij met hoe het ging. Ik heb nog niet gekeken naar het routeboek. Ik bekijk het echt dag per dag. Dat is voor mij de makkelijkste manier om de Tour door te komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.