Mathieu van der Poel moet meer vrezen voor Denemarken dan voor Wout van Aert en Remco Evenepoel
visual: Mats Admiraal/WielerFlits
zaterdag 3 augustus 2024 om 12:30

Mathieu van der Poel moet meer vrezen voor Denemarken dan voor Wout van Aert en Remco Evenepoel

Podcast Na een weekje rust na de Tour de France, dendert het peloton in sneltreinvaart door naar het volgende evenement: de Olympische Spelen. Remco Evenepoel en Grace Brown wonnen afgelopen weekend de tijdritten, komende zaterdag en zondag zijn de wegritten. Dat en alles over de transfers van Visma | Lease a Bike hoor je in de nieuwe WielerFlits Podcast!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Collega Raymond – die in Parijs is om voor ons verslag te doen van de Spelen – haakt aan bij Maxim en Youri. De persconferentie van TeamNL is geweest en dus hoor je in de podcast de laatste interviews met onder meer Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle en Lorena Wiebes. Onze mannen blikken zelf uitgebreid vooruit naar beide wedstrijden, waar voor Nederland en België genoeg te winnen valt. Youri ergert zich aan de Belgische media, waarvan hij het belachelijk vindt dat ze MVDP als absolute topfavoriet opvoeren en zelf underdog spelen.

Maxim en Raymond leggen uit waarom de keuze als kopvrouw voor Wiebes een meesterzet is van Loes Gunnewijk en uiteraard behandelt het trio ook alle andere kanshebbers op eremetaal. Het beloven met kleine pelotons rare wedstrijden te zijn, waarbij we vreemde tactieken kunnen zien. Iedereen heeft het over de finaleronde op en rond de Montmartre, maar is dat wel de bepalende factor? Onze mannen wagen dat te betwijfelen, maar er zijn eveneens gemixte gevoelens over het wedstrijd verloop bij de mannen- en vrouwenkoers. Wat kun je verwachten?

Tot slot is er ook ruim aandacht voor 1 augustus. Dat is dit jaar voor het laatst een heilige datum in het wielerseizoen. Nu moeten teams wachten met het aankondigen van transfers voor het volgende seizoen tot de eerste dag van de achtste maand. Vanaf 2025 veranderen die regels en hoeven teams niet meer zo lang te wachten. Zoals je van WielerFlits gewend bent, sommen we al het nieuws van Visma | Lease a Bike op wat betreft de transfers. Het Nederlandse team is in strijd met haar eigen plan van de afgelopen jaren. Luister snel naar de WielerFlits Podcast om de vijf mogelijke versterkingen te horen in de zoektocht naar één specifieke renner bij de geelzwarten!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.