dinsdag 16 juli 2024 om 18:20

Mathieu van der Poel na lead-out uit het boekje: “Heel mooi dat we onze laatste kans pakken”

Video In de eerste week van de Tour de France wilde het maar niet lukken voor Alpecin-Deceuninck, maar de wereld ziet er nu helemaal anders uit. In de zestiende etappe snelde Jasper Philipsen naar alweer zijn derde ritzege in deze Tour, na een vlekkeloze lead-out van zijn ploeggenoten en in het bijzonder Mathieu van der Poel. “We waren gebrand op de zege”, vertelde die laatste na afloop aan WielerFlits.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Dit was namelijk onze laatste kans voor Nice. De ploeg heeft het fantastisch gedaan”, aldus Van der Poel. Zijn ploeg boekte vandaag alweer een derde ritzege, en dat na een moeilijke start. “We hebben er zelf niet aan getwijfeld. Het komt vaak aan op details. Het is belangrijk dat Jasper weer het vertrouwen heeft en misschien ook betere benen, waardoor je ook met meer vertrouwen sprint. Dan is hij nog steeds een van de snelste sprinters ter wereld.”

En nu? Door de valpartij van Biniam Girmay en de zege van Philipsen, is het verschil in de strijd om het groen geslonken tot 32 punten. Geloven ze bij Alpecin-Deceuninck nog in de groene trui? “Het is nu belangrijk om zo goed mogelijk de Tour te eindigen. We waren zelf niet echt meer bezig met groen”, vervolgt Van der Poel. “Dit is ook niet de manier waarop je wil winnen. Laat ons hopen dat Girmay in orde is. Nu is het zaak om zo goed mogelijk in Nice te geraken.”

Philipsen balt de vuisten in Nîmes – foto: Cor Vos

De wereldkampioen rolde met een machtige lead-out – net als in de rit naar Saint-Amand-Montrond – de rode loper uit voor zijn Belgische ploeggenoot. “Ik denk dat we het al een keer perfect hebben gedaan. Het grote verschil is dat Jasper nu het vertrouwen heeft om zijn sprint in te zetten. Hij heeft nu misschien ook betere benen”, liet Van der Poel na afloop ook nog weten aan Sporza.

“Als ik Jasper zo kan afzetten, is hij zo goed als onklopbaar”
“Als ik hem zo kan afzetten, is hij zo goed als onklopbaar. Het is jammer dat Jonas (Rickaert, red.) er niet bij was in deze sprint. Hij is cruciaal in de sprinttrein, maar Gianni (Vermeersch, red.) heeft het in zijn plaats goed gedaan”, is Van der Poel complimenteus. “Ik pas ook goed bij Jasper als sprinter.”

De laatste kilometers in Nîmes waren zeer hectisch, zag ook de man in de regenboogtrui. “De rotondes in de finale, dat vind ik niet iets negatief. Het peloton raakt zo wat meer op een lint, maar ik hoor dat ze gevallen zijn. Dat is jammer”, doelt hij op de val van groenetruidrager Biniam Girmay.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.