Mathieu van der Poel onderbreekt vakantie voor Spaans criterium, wint race met rally-auto
foto: Cor Vos
zaterdag 26 oktober 2024 om 19:03

Mathieu van der Poel onderbreekt vakantie voor Spaans criterium, wint race met rally-auto

Mathieu van der Poel was zaterdag de winnaar en de grote publiekstrekker bij het Spaanse criterium in La Nucía. De Nederlandse topper onderbrak daarvoor even zijn vakantie. De wereldkampioen gravel en veldrijden nam het onder meer op tegen oud-profs Alejandro Valverde en Gianni Bugno in La Nucía… En tegen een rallywagen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ver moest Van der Poel niet reizen voor het criterium, want La Nucía – een plaats in de Spaanse provincie Alicante – ligt niet ver van zijn verblijfplaats in Spanje. Van der Poel kon op die manier makkelijk zijn vakantie onderbreken om aan zijn laatste wegwedstrijd van 2024 mee te doen.

Van der Poel nam het in het criterium, dat bestond uit vier verschillende onderdelen, onder anderen op tegen Pablo Castrillo, Alejandro Valverde, Samuel Sánchez, Gianni Bugno en Claudio Chiappucci. Ook streed Van der Poel tegen een rally-auto bij een wedstrijdje heen-en-weer rijden op de finishstraat van het criterium, een duel dat hij winnend afsloot. De afsluitende afvalkoers wist de wegwereldkampioen van 2023 ook te winnen, waardoor hij de grote winnaar werd van het La Nucía Criterium werd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.