zaterdag 6 juli 2024 om 13:07

Mathieu van der Poel over kansen in rit acht: “Is ook afhankelijk van Jasper Philipsen”

Video Mathieu van der Poel krijgt dit weekend twee kansen op dagsucces in de Tour de France. Zondag is er natuurlijk de graveletappe rond Troyes, maar ook in de heuvelachtige zaterdagrit naar Colombey-les-Deux-Eglises zijn er mogelijkheden. “Maar het is de Tour en het is zeker niet gemakkelijk”, aldus MVDP zelf voor de start van de achtste etappe tegen onder meer WielerFlits.

“Vandaag moeten we vooral geen te sterke groep laten rijden zonder dat er iemand van ons bij zit”, zei de wereldkampioen. “Als het uiteindelijk toch sprinten wordt, zal het voor Jasper zijn waarschijnlijk. Morgen is voor iedereen een vraagteken. De klassementsploegen zullen daar ook allemaal vooraan willen zitten, dus dat zal wel een nerveuze dag worden.”

Philipsen
Van der Poel denkt dat de rit van zondag meer kansen voor hem biedt dan die van vandaag. Maar toch, hoe groot is de kans dat we hem vandaag mee zien strijden om de zege? “Dat is misschien ook afhankelijk van Jasper. Ik denk dat dit wel een sprint is die hem ligt. Vorig jaar werd hij op een vergelijkbare aankomst tweede achter Pedersen in Limoges. Het moeilijkste zal zijn om tot die sprint te komen. Zelf moet dit me ook wel liggen, maar het ding is: we zijn hier met Jasper, die de groene trui nog steeds niet heeft opgegeven.”

Toch kan er ook een scenario zijn waarin we Van der Poel in de vroege vlucht zien. “Ik denk sowieso dat je attent moet zijn in het begin, met heel de ploeg. Als er een sterke groep vertrekt, moeten we daar sowieso iemand bij hebben, zoals met Axel Laurance in Bologna”, aldus Van der Poel, die ook nog de uitslag van Nederland-Turkije voorspelde. Hij verwacht dat het vanavond 1-0 wordt voor Oranje.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.