Mathieu van der Poel over zijn aanvalsplan in Zwitserland: “Misschien ga ik anticiperen”
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2024 om 11:08

Mathieu van der Poel over zijn aanvalsplan in Zwitserland: “Misschien ga ik anticiperen”

Mathieu van der Poel strijdt zondag een jaar na zijn overwinning in Glasgow wederom voor de felbegeerde regenboogtrui. De regerend wereldkampioen staat voor een flinke opgave op een parcours dat op papier beter past bij zijn concurrenten. De steile beklimmingen maken dat de Nederlander mogelijk zal anticiperen op aanvallen uit Sloveense en Belgische hoek. “Het hangt van de koerssituatie af”, duidt Van der Poel in gesprek met Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is een moeilijke koers. Zeker op de Zürichbergstrasse is het vrij zwaar”, luidt het oordeel van de regerend wereldkampioen na zijn verkenning van het parcours. “Daarna blijft het nog flink omhoog lopen naar de top. Het tweede gedeelte is makkelijker, maar we zagen in de ander categorieën al dat het een zware koers is.”

De onderlinge strijd wordt ook naast de fiets gevoerd. Remco Evenepoel plaagde Mathieu al dat hij hem op de laatste verkenning had gelost op een van de klimmen. Kan Mathieu dat vandaag voorkomen? “Ik hoop dat ik hen een goed gevecht kan geven”, antwoordt hij glimlachend. “Zij hebben een voordeel op dit parcours, maar het WK kan een vreemde koers zijn. We zullen zien wat de dag brengt.”

Een belangrijke vraag omtrent het strijdplan van de Nederlandse kopman blijft: anticiperen of niet? Van der Poel laat de koers voor hem een keuze maken. “Het hangt af van de koerssituatie of ik ga anticiperen. Misschien doe ik het. Als het mij helpt, waarom niet. Wanneer Slovenië en België echter vanaf het begin hard koersen, dan heeft het geen zin.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.