Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Luxemburg in aanloop naar WK
foto: Cor Vos
maandag 26 augustus 2024 om 10:25

Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Luxemburg in aanloop naar WK

Mathieu van der Poel zal in aanloop naar het WK in Zürich meedoen aan de Skoda Tour de Luxemburg (18-22 september). Dat heeft de Nederlander aangekondigd via een videoboodschap op de sociale media van de vijfdaagse rittenkoers.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik ben blij om aan te kondigen dat ik dit jaar zal deelnemen aan de Skoda Tour de Luxemburg”, zegt Van der Poel in het filmpje. Voor de wereldkampioen zal het zijn eerste deelname zijn aan deze ronde, die een 2.Pro-status heeft. Naast MVDP staan onder meer Mads Pedersen en Marc Hirschi op de voorlopige startlijst. Laatstgenoemde wist de wedstrijd vorig jaar te winnen.

Voorbereiding op WK
Voordat Van der Poel afreist naar Luxemburg, staan er eerst nog enkele andere koersen op zijn programma. Zo zal hij vanaf woensdag te zien zijn in de Renewi Tour (28 augustus tot en met 1 september). Op zondag 15 september doet hij mee aan het EK in Vlaams Limburg. Het grote najaarsdoel van Van der Poel volgt echter pas na de Skoda Tour de Luxemburg, die hij vooral zal zien als voorbereiding. Op 29 september gaat hij in Zürich namelijk proberen om zijn WK-titel te verdedigen.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.