Mathieu van der Poel toont zich week voor WK: “Had benen om te winnen, heel blij met dit gevoel”
foto: Cor Vos
zondag 22 september 2024 om 15:42

Mathieu van der Poel toont zich week voor WK: “Had benen om te winnen, heel blij met dit gevoel”

Mathieu van der Poel verloor weliswaar de leiderstrui op de slotdag van de Ronde van Luxemburg aan Antonio Tiberi, hij benadrukte na afloop van de slotrit vooral zijn goede vorm. En dat biedt perspectief met het WK wielrennen in aantocht over een week. “Ik ben heel erg blij met dit gevoel”, stelde de regerend wereldkampioen vast in het interview kort na de finish.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel toonde zich in de beginfase van de heuvelachtige slotrit offensief en moest in de heuvelachtige finale vooral counteren. Een groep met Antonio Tiberi liet hij gaan en dat kwam hem duur te staan, want de Italiaan snoepte zo de eindzege af van de Nederlander. “Het is heel jammer, we hebben vroeg in de week wat jongens verloren en vandaag had ik wel wat hulp kunnen gebruiken om te controleren”, zei hij. “Ik had de benen om te winnen, maar alleen is het moeilijk als ze blijven aanvallen.”

Dat leverde tactisch een interessante finale op, waar Tiberi dus van profiteerde. “Ik moest wat gokken”, aldus Van der Poel, die ondanks zijn ‘nederlaag’ in het klassement genoeg te lachen had na afloop. Iets wat hij zijn concurrentie voor Zürich ook zal bereiken. “Ik ben heel blij met vandaag. De benen voelden goed tot in de finale. Ik ben heel blij met de vorm en deze week. Ik heb genoten van de koers hier.”

“Dit was de moeilijkste etappe om te controleren, met een lastig finalerondje, maar ik voelde mij heel goed.” Dat bewees MVDP op de laatste keer Pabeierbierg (800 meter aan 9%) waar hij onder meer Marc Hirschi strak uit het wiel reed. Alleen Mads Pedersen kon Van der Poel daar volgen. “Op die laatste steile klim voelde ik mij heel sterk, daarom ben ik heel blij met mijn gevoel.”

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.