Mathieu van der Poel: “Vandaag weer een kans, die we hopelijk gaan benutten”
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2024 om 13:45

Mathieu van der Poel: “Vandaag weer een kans, die we hopelijk gaan benutten”

In de vijfde etappe van de Tour de France, van Saint-Jean-de-Maurienne naar Saint Vulbas, zijn de sprinters weer aan zet. En dus zijn heel wat ogen gericht op Alpecin-Deceuninck, de ploeg van Jasper Philipsen en diens lead-out Mathieu van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De wereldkampioen hoopt vandaag een belangrijke rol te vertolken, in dienst van zijn Belgische ploeggenoot. “Het is weer een kans, die we hopelijk gaan benutten”, vertelde Van der Poel voor de start bij de NOS. “Het is vooral leuk dat je een doel hebt in dit soort ritten. Zonder sprinter heb je niet echt een doel. Het leuke is: met Jasper hebben we een kanshebber.”

Bij de vorige sprintkans in Turijn kon Van der Poel de lead-out niet doen omdat hij lek reed. Tot overmaat van ramp kwam Philipsen door een val uiteindelijk helemaal niet aan sprinten toe. Hoe is het nu met Philipsen? “Goed, denk ik”, zegt Van der Poel. “Hij heeft nog niet het beste gevoel gehad in deze Tour, maar vandaag is weer een nieuwe kans. We zijn er klaar voor.”

“De val (van Philipsen, red.) viel wel mee. Hij heeft alleen een schaafwond op zijn bil, dus hij is goed weggekomen. Hopelijk vindt hij vandaag zijn beste sprintbenen.”

En hoe gaat het met de wereldkampioen, na vier dagen koers? “Ik begin beter en beter te rijden. Gisteren was het verrassend goed. Ik heb een vrij oké dag gehad. Het was niet echt de bedoeling om in de ontsnapping te zitten. Maar het ging zo hard en mentaal zit ik liever voorin dan achterin.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.