Mathieu van der Poel voelt zich ‘minder vermoeid dan vorig jaar’ na Tour de France
Foto: Cor Vos
woensdag 24 juli 2024 om 13:25

Mathieu van der Poel voelt zich ‘minder vermoeid dan vorig jaar’ na Tour de France

Mathieu van der Poel werkte dinsdagavond in Roeselare zijn enige Na-Tourcriterium van het jaar af, bovendien ook zijn enige competitiekilometers tussen de Tour de France en de olympische wegrit. De wereldkampioen nam in de West-Vlaamse stad dan ook de tijd om met de aanwezige media terug en vooruit te blikken.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
“Zo’n criterium is een goede bezigheid om spanning op de benen te houden na de Tour”, klonk het bij VTM. “Ook vorig jaar nam ik hieraan deel om in vorm te blijven voor het WK. Ik probeer de succesformule van het WK in Glasgow te herhalen, maar elk jaar is natuurlijk anders. Ik voel me alvast minder vermoeid dan vorig jaar. Nu is het afwachten hoe mijn lichaam reageert op de nieuwe intensieve trainingen.”

Wat die bewuste olympische wegrit (die op de planning staat op 3 augustus in Parijs) betreft, weet Van der Poel wie hij in de gaten moet houden. “Ik kijk zeker naar Remco en Wout, maar Jasper Stuyven reed ook een ontzettend sterke Tour. De Belgen zullen een heel sterk blok vormen.”

Over zijn Tour was MvdP dan weer niet helemaal tevreden, iets wat hij ook al aan onze website vertelde. “Ik wist dat het moeilijk ging zijn voor mij persoonlijk, ik had er ook meer van verwacht op voorhand. De kansen om te winnen zijn dun, misschien win ik volgend jaar wel weer een etappe. Met de ploeg hebben we goed gefocust op de sprints van Jasper Philipsen, waar voor ons het meeste te halen viel. Dat hebben we uiteindelijk heel goed gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.