Mathieu van der Poel voert Nederlandse selectie Tour de l’Avenir aan
Foto: Sirotti
vrijdag 14 augustus 2015 om 17:00

Mathieu van der Poel voert Nederlandse selectie Tour de l’Avenir aan

Mathieu van der Poel start volgende week zaterdag als kopman voor Nederland in de Ronde van de Toekomst. De wereldkampioen veldrijden krijgt in het oosten van Frankrijk een sterke ploeg met zich mee, met onder andere ook Sam Oomen. Die laatste is dit seizoen sterk op dreef met podiumplekken in diverse rittenkoersen en boekte vorig seizoen op 18-jarige leeftijd – na het schrappen van de op dopingbetrapte Ilya Davidenok – al een ritzege in de Tour de France voor beloften

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het venijn van de finalewedstrijd in de UCI U23 Cup of Nations zit hem in de staart. In de laatste drie ritten liggen er liefst zeven bergen van de eerste categorie of hoger op de renners te wachten. Buiten Nederlands beloftenkampioen Stan Godrie om, telt de Nederlandse selectie met Van der Poel, Oomen, Martijn Tusveld, Koen Bouwman en Lennard Hofstede louter renners die goed kunnen klimmen. Onder leiding van ploegleider Arthur van Dongen gaan de jonge talenten op zoek naar een nieuwe eindzege. Joop Zoetemelk, Fedor den Hertog en Bauke Mollema gingen hen voor.

Selectie Nederland voor Tour de l’Avenir 2015 (22 t/m 29 augustus)
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Sam Oomen
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Martijn Tusveld
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Lennard Hofstede

Volgende week lees je op WielerFlits een special omtrent de Ronde van de Toekomst.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2015 17:22
Leuk ploegje hoor
14 augustus 2015 17:24
Geweldige ploeg. Die moeten de altijd sterke Columbianen toch partij kunnen geven.
14 augustus 2015 17:27
Wow.. heel sterk team! Mooi dat MVDP ook meedoet. Dat betekent dat hij zich niet volledig en alleen op het crossen stort, maar ook prioriteit geeft aan zijn progressie op de weg! Heel blij mee!
14 augustus 2015 17:35
Zoals al gezegd inderdaad een hele sterke ploeg met ook nog Hofstede en Bouwman, die je als Oomen zijnde (die ik zelf toch echt als kopman beschouw) er maar beter bij kan hebben.
14 augustus 2015 17:36
@ Smuck: mee eens maar tot nu toe vlot het dit jaar nog niet erg op de weg.....
14 augustus 2015 17:52
Echt een hele sterke ploeg met allemaal renners waarmee het Nederlandse wielrennen voorlopig nog wel even mee vooruit kan. Natuurlijk is het niet gezegd dat zij allemaal gaan slagen aan de top, maar het zijn stuk voor stuk talentvolle renners.
14 augustus 2015 18:04
Zou mvp ook nog het wk meepikken of zijn de veldrittendan al weer van start gegaan.
14 augustus 2015 18:19
Vorig jaar gebruikte hij het wk als kickstart voor de eerste crossen, dus het kan opzich.
14 augustus 2015 18:31
WK is ná CrossVegas. Dus kan gelijk daar blijven en zich zonder jetlag voorbereiden. En Oomen als kopman ..... Die mag nog net de schoenen van MvdP poetsen.
14 augustus 2015 18:38
@ Titanic: heb Mvdp (zeer) hoog zitten maar kijk maar o.a. gewoon even naar de uitslagen van beide in 2015. Mathieu zal sterk verbeterd moeten zijn. We gaan het zien.
14 augustus 2015 19:04
@Borsje
Valt wel mee hoor: erg sterke 6e plek in Ronde v België, Boucles helaas af moeten stappen omdat hij ziek was, paar hele sterke etappes in de Ronde v Luik, erg sterk in GP Cerami waarbij hij op 700m van de finish werd gegrepen en in Alsace sterk, maar er zaten geen MVDP-etappes tussen.
14 augustus 2015 19:06
@Titanio: Sorry hoor, maar Mathieu moet zich nog maar eens bewijzen in een dergelijk zware rittenkoers. Dit is geen eendagskoers en ook geen rittenkoers over redelijk geaccidenteerd terrein. Dit is gewoon het hooggebergte en daarop moet Mathieu het allemaal nog maar bewijzen i.t.t. Oomen, die hier gewoon gaat meedoen voor de eindzege.
14 augustus 2015 19:08
@borsje en @titan
Hoewel alleen de uitslagen niet zo heel veel zeggen, geeft het wel een indicatie van de groei die Oomen heeft gemaakt in het echte klimwerk, iets dat MVDP nog niet heeft aangetoond. Ik denk dan ook dat als ik moet kiezen tussen Oomen en MVDP voor het AK, ik toch zeker voor Oomen ga.
14 augustus 2015 19:47
@Smuckinho
Ik weet niet of je Tour Alsace in de Vogezen hebt gevolgd, maar daar ging van der Poel toch bijna net zo goed bergop dat Oomen. In het AK werd Oomen 2e en hij werd 4e.
14 augustus 2015 19:55
Heren dat zijn luxe problemen.
Oomen heeft zich meer op het klimwerk gestort en mvdp op de modder.
Maw ze stippelen andere routes uit naar de top, we gaan het wel zien.
14 augustus 2015 20:41
Is deze wedstrijd eigenlijk ook te volgen??
Ben zeker van plan te gaan kijken als dat mogelijk is.
14 augustus 2015 20:59
@maklukzat
Ja heb ik gevolgd, zie mijn vorige post. Hele slechte tracker hadden ze. Maar wat ik heb meegekregen was dat etappe 1 vooral Laurens de Plus erg sterk bergop. En in etappe 3 kon niemand het verschil maken en kon bijvoorbeeld ook een Walsleben bergop volgen. Sam Oomen heeft de laatste twee jaar toch echt een stuk meer laten zien in het hooggebergte dan MVDP hoor. En dat zeg ik als grote fan van Mathieu.
14 augustus 2015 22:51
Hoe goed deze Nederlandse selectie ook is, ze maken geen schijn van kans tegen de Colombianen. Die sturen een selectie waar je oprecht bang van wordt.

Vergeet niet dat het parcours lood- en loodzwaar is. Echt een route voor een pure klimgeit, en iemand als Sebas Henao of Lopez zijn een pak hoger in te schatten dan Oomen.
15 augustus 2015 06:49
Lopez doet gelukkig niet mee, of staat iig nog niet op de voorlopige deelnemerslijst. Het is wel belachelijk dat Sebastian meedoet. Laat doe WT renners lekker thuis man.

Maar goed, kans of geen kans, ik ben blij dat Mathieu een zware ronde met leeftijdsgenoten gaat rijden ipv Baltic tour. Daar heeft iemand met zijn niveau en potentie niks meer te zoeken.
15 augustus 2015 09:40
Als ik zie dat een Seb. Henao 41e wordt in de Giro dan had een Oomen of vd Poel niet slechter gedaan denk ik. Beide heren hebben wel degelijk kansen.en Lopez staat al niet eens op de lijst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.