Mathieu van der Poel was goed, maar pakt geen medaille in Parijs: “Moeilijke wedstrijd”
foto: Cor Vos
zaterdag 3 augustus 2024 om 17:48

Mathieu van der Poel was goed, maar pakt geen medaille in Parijs: “Moeilijke wedstrijd”

Geen olympisch goud voor Mathieu van der Poel. De Nederlander startte als een van de topfavorieten aan de wegrit, maar stuitte in Parijs op een sterk blok van de Belgen en vooral ook een grandioze Remco Evenepoel. “Het was een moeilijke wedstrijd”, zei hij na afloop bij de NOS.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Toen Remco ging en niemand reageerde, wist ik meteen dat het heel moeilijk ging worden”, aldus MVDP, die net daarvoor zelf nog een verschroeiende versnelling had geplaatst. “Ik ging daar niet per se heel diep in het rood. Dat viel wel mee. Ik dacht eigenlijk dat de wedstrijd daar gereden was. We reden weg met vier, vijf man, allemaal sterke renners. We hadden ook een mooi gaatje, dus ik dacht dat de koers tussen ons zou gaan. Maar toen we weer gegrepen werden, ging Remco op het goede moment.”

“Ik had vooraf al gezegd dat hij een van de gevaarlijke renners was om te laten rijden. Dylan (van Baarle, red.) deed het wel goed door het gat zo klein mogelijk te houden. Ik heb zelf nog één keer alles of niks gedaan om Montmartre. Ik kreeg Wout (van Aert, red.) mee en die reed niet natuurlijk, omdat Remco vooraan zat. Dat is de koerssituatie.”

De teleurstelling bij Van der Poel ‘valt mee’, geeft hij aan. “Ik denk dat ik wel goed was, maar het was gewoon een heel moeilijke wedstrijd”, aldus de wereldkampioen, die uiteindelijk als twaalfde over de streep kwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.