Mathieu van der Poel wil wereldtitel gravel en wereldprimeur zonder politie
visual: Mats Admiraal/WielerFlits
donderdag 3 oktober 2024 om 16:30

Mathieu van der Poel wil wereldtitel gravel en wereldprimeur zonder politie

Podcast Het WK wielrennen ligt amper achter ons en we maken ons alweer op voor het volgende wereldkampioenschap. Dat op gravel welteverstaan, dit weekend in België. Onze mannen staan daar uitgebreid bij stil, net als bij wereldkampioen Tadej Pogačar, de belangrijke noviteit in de BetCity Elfstedenrace voor het Nederlandse wielrennen en updates uit de Tour de Langkawi!

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Verslaggevers Maxim en Youri krijgen gezelschap van Nick, die voor ons in Maleisië is. Hij doet er verslag van de Maleisische rittenkoers, waar de nodige nieuwtjes te rapen zijn. Met z’n drieën bespreken ze ook het voorval op het WK rondom Mathieu van der Poel. Had hij een diskwalificatie moeten hebben? Ook komt kersvers wereldkampioen Pogačar ter sprake, die zijn regenboogtrui komend weekend voor het eerst gaat tonen. Hoe ziet zijn programma er volgend jaar uit?

Ook is er veel aandacht voor de Betcity Elfstedenrace. Na een schitterende waaierkoers won daar Taco van der Hoorn, die na een lange weg weer terug is én op jacht naar een contract voor 2025. Daarnaast nam oud-Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam er afscheid. Maar het was vooral een wereldprimeur: onder het toeziend oog van een grote UCI-delegatie werd de Friese koers georganiseerd zonder politiebegeleiding. Hoe bijzonder dat is hoor je in een kakelverse aflevering van de WielerFlits Podcast!


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.