Mathieu van der Poel wint Baloise Belgium Tour, Jakobsen klopt Philipsen in slotrit
foto: Cor Vos
zondag 18 juni 2023 om 17:08

Mathieu van der Poel wint Baloise Belgium Tour, Jakobsen klopt Philipsen in slotrit

Mathieu van der Poel heeft de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Nederlander kwam in de slotrit niet meer in de problemen en kon zelfs sprinter Jasper Philipsen nog een lead-out geven. Hij zou uiteindelijk worden geklopt door Fabio Jakobsen

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

In de slotrit van de Baloise Belgium Tour trokken Lucas Janssen, Kobe Vanoverschelde, Thimo Willems, Alex Colman, Stefano Gandin, Andrea Pietrobon en Kay De Bruyckere al vroeg ten aanval. De zeven aanvallers maakten nauwelijks kans op een ritzege, omdat het peloton hen nooit te ver liet gaan. Met nog vijftig kilometer te gaan was hun voorsprong slechts een minuut.

Toen de sprintersploegen echt gas gaven, werd de kopgroep ingerekend. Dat was op zo’n 13 kilometer van de meet, net na de Gouden Kilometer. Door de aanstaande eindzege van Van der Poel deden die negen seconden die daar verdeeld werden er nauwelijks nog toe. 

In Brussel zou er tot slot worden gesprint. Philipsen leek in die sprint weer te gaan winnen. De Belg kreeg een sterke lead-out van Van der Poel, maar moest zijn meerdere erkennen in Jakobsen.

Van der Poel hield in het eindklassement veertig seconden over op nummer twee Søren Wærenskjold.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.