vrijdag 5 juli 2024 om 18:39

Matteo Jorgenson ‘eindelijk’ weer de oude: “Ik voelde me echt vreselijk na mijn val”

Video Matteo Jorgenson beleefde een goede dag in de Tour de France. De renner van Visma | Lease a Bike eindigde als zevende in de tijdrit en kwam zo weer de top-10 van het algemeen klassement in. “Het is mooi om te zien hoe ik kan presteren als ik vol ga”, vertelde Jorgenson voor de camera van WielerFlits

“Dit was goed. Ik ben blij met het resultaat. Top-10 rijden in een tijdrit in de Tour is niet slecht. Ik voel me een pak beter dan de afgelopen dagen. Na mijn val dacht ik eerst dat het niet zo erg was, op de beklimming van de San Luca voelde ik de adrenaline nog in mijn lijf. Maar de dagen erna had ik er toch flink last van. Ik voelde me echt vreselijk, zeker op de Galibier en de rit erna.”

De goede notering in de tijdrit is dus een opsteker voor de Amerikaan. “Het is ook een goede test. Het is mooi om te zien hoe ik kan presteren als ik vol ga. Hoe ik naar de prestatie van Jonas Vingegaard kijk? Hij heeft het volgens mij heel goed gedaan vandaag. Nu is het uitkijken naar het weekend. De gravelrit gaat chaos worden.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden renners en ploegen voor de start van de gravelrit

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.