Matteo Moschetti met meerdere breuken afgevoerd na aanrijding door vrachtwagen
Foto: Cor Vos
woensdag 24 juli 2024 om 09:06

Matteo Moschetti met meerdere breuken afgevoerd na aanrijding door vrachtwagen

Update Matteo Moschetti is dinsdag per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat hij op training werd aangereden door een vrachtwagen. De Italiaan van Q36.5 liep bij het ongeval meerdere breuken op, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

Moschetti verblijft in het Hospital Niguard in Milaan, en is volgens de Italiaanse krant bij bewustzijn. Wel zou hij zich niets meer herinneren en is de fysieke schade groot. Moschetti brak immers zijn sleutelbeen en liep twee fracturen in de nekwervels op. Ook heeft hij snijwonden in zijn gezicht en zou er ook schade aan de gezichtszenuwen zijn.

Verdere details van het ongeval, zijn nog niet bekend. Moschetti zou komende week deelnemen aan de Czech Tour, waar hij als snelle man een van de speerpunten van ProTeam Q36.5 was.

Update 14.37 uur

In een kort statement heeft Q36.5 laten weten dat Moschetti inderdaad na een aanrijding met een vrachtwagen is afgevoerd naar het ziekenhuis voor urgente medische hulp. De sprinter uit Italië is daarbij altijd bij bewustzijn geweest. De Zwitserse ploeg deelt geen informatie over de schade bij Moschetti. Dat doet het team pas als er meer informatie bekend is over de exacte gevolgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.