Waar liep het mis voor de Italianen in Mixed Team Relay? “Filippo Ganna volgen is niet makkelijk”
foto: Cor Vos
woensdag 25 september 2024 om 18:08

Waar liep het mis voor de Italianen in Mixed Team Relay? “Filippo Ganna volgen is niet makkelijk”

Italië heeft op het wereldkampioenschap Mixed Team Relay de bronzen medaille gewonnen. Waar de mannen de tweede tijd achter Australië noteerden, werden de vrouwen nog ingehaald door Duitsland. Desalniettemin is Mattia Catteneo trots. “Ganna volgen is niet makkelijk”, lacht de Italiaan in gesprek met Pro Cycling Net.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het was heel zwaar”, blikt Cattaneo terug op de Mixed Team Relay. “Het parcours was niet makkelijk voor een Mixed Relay. Voor iedereen was het erg lastig. We moeten trots zijn, want we reden goed. We probeerden de kracht van ieder van ons te gebruiken op de juiste momenten. Ik probeerde zo lang mogelijk te pushen op de klimmetjes en Ganna deed dat op het vlakke.”

“Voor mij was het niet makkelijk, want na de klimmetjes had ik veel moeite om achter hen te blijven op het vlakke”, gaat de 33-jarige Italiaan verder. “We deden gelukkig alles prima, bleven bij elkaar en zijn tevreden met de tijd.”

Waar Cattaneo goed uit de voeten kan op de beklimmingen, hadden de Italianen ook bij de vrouwen een goede klimmer: Gaia Realini. Wat was het plan? “Voor de eerste tien kilometer is het belangrijk om een klimmer te hebben. Het is handig als er een renner is die het tempo hoog kan houden op de beklimmingen. Daar haal je wat voordeel uit, maar natuurlijk is het belangrijk om daarna twee renners te hebben die het tempo op het vlakke hoog kunnen houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.