Mattias Skjelmose geeft zich niet zomaar gewonnen: “Klassement ligt nog open”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 08:55

Mattias Skjelmose geeft zich niet zomaar gewonnen: “Klassement ligt nog open”

De eerste bergetappe van de Ronde van Zwitserland heeft veel duidelijk gemaakt. Adam Yates gaf zijn concurrenten voor de eindzege een flinke oplawaai op de flanken van de St. Gotthardpas en gaat aan de leiding in het algemeen klassement. Mattias Skjelmose wil echter niet zomaar de handdoek gooien.

De Deense kampioen van Lidl-Trek denkt nog altijd aan een tweede opeenvolgende eindoverwinning, ook al moest hij woensdag duidelijk zijn meerdere erkennen in een bijzonder sterke Yates. “Hij had een sterke aanval in de benen, al had ik misschien wel kunnen volgen als ik op zijn wiel had gezeten”, blikt Skjelmose in een persbericht van zijn ploeg terug op de eerste bergrit in de Ronde van Zwitserland.

“Ik had goede benen en dus besloot ik om tempo te maken in de achtervolgende groep, om zo het tijdsverlies te beperken. Ik ben wel blij met mijn prestatie, aangezien het pas de eerste bergrit is en ik een hoogtestage achter de rug heb. Dan sta je altijd met wat twijfels aan de start, maar ik voelde me heel goed. Yates heeft aangetoond in zeer goede vorm te verkeren, maar het klassement ligt nog open. Er volgen nog drie bergetappes en een tijdrit.”

Skjelmose – die in het algemeen klassement volgt op 26 seconden van Yates – had ook nog mooie woorden voor zijn ploeggenoten. “Ik denk dat we het onderweg goed hebben gespeeld. Ik kon rekenen op het vertrouwen van de jongens en ze hebben de vlucht dan ook onder controle gehouden, met name Jacopo Mosca.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.